Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #csharp

Cześć,

Wykonuję niekomercyjnie na swoje potrzeby prosty projekt wizualizacji danych zawartych w bazie danych Microsoft SQL Express. Baza zawiera 8 tabel.

1.Czy jest ktoś w stanie polecić jakieś biblioteki do C# (mogą być płatne), które ułatwiają wizualizacje danych i umożliwiaja łatwą edycje tabel + dodawanie nowych rekordów do bazy? Wbudowane datagridy i listview w Visual studio wyglądają tragicznie.

2. Dodatkowo poszukuję bibliotek, które umożliwią wizualizacje danych w formie przyzwoicie wyglądających wykresów słupkowych/kołowych.
  • 6
@nitrohydride: nie moze to byc chocby lokalna apka webowa ? bo np wspomniany DevExpress to katastrofa, podobnie jak bilbioteki Telerikowe

uzylbys sobie jakiegos prostego frameworka JS który będzie lżejszy i łatwiejszy w utrzymaniu (wbrew pozorom) niż Devexpress
nie moze to byc chocby lokalna apka webowa ? bo np wspomniany DevExpress to katastrofa, podobnie jak bilbioteki Telerikowe

@ChestNoot: Czemu katastrofa? Ja się załamałem jak przeszedłem na DevExpress - załamałem się tym, że tak późno to zrobiłem :P To co dają out-of-the box jeżeli chodzi o wizualizację/edycję danych jest niesamowite. Używam od ok 9 lat.