Aktywne Wpisy

Frijheid2 +171
Niedawno ktoś próbował mi tłumaczyć, że firmy transportowe muszą ściągać imigrantów, bo marże są niskie, a największym rynkiem są Niemcy, więc trzeba konkurować z lokalsami.
Tymczasem rozmawiałem z polskim tirowcem, któremu trudno znaleźć pracę u polskich przewoźników, bo ci wolą ściągać ludzi ze Wschodu. Za to firmy niemieckie i holenderskie bardzo chętnie go zatrudnią.
Puenta? Polskie janusze muszą ściągać tańszych pracowników, żeby konkurować na Zachodzie z firmami, które stać na zatrudnianie Polaków.
Oczywiście to dowód
Tymczasem rozmawiałem z polskim tirowcem, któremu trudno znaleźć pracę u polskich przewoźników, bo ci wolą ściągać ludzi ze Wschodu. Za to firmy niemieckie i holenderskie bardzo chętnie go zatrudnią.
Puenta? Polskie janusze muszą ściągać tańszych pracowników, żeby konkurować na Zachodzie z firmami, które stać na zatrudnianie Polaków.
Oczywiście to dowód
źródło: 202609281468
Pobierz
dlugijohn +128

Jak najszybciej wywołać (z poziomu MainActivity) funkcję która jest w np. DashboardFragment ?
Próbowałem przez:
DashboardFragment fragment = (DashboardFragment) getFragmentManager().findFragmentById(R.id.navigation_dashboard);ale nic z tego.
Jak później przeleciałem przez getSupportFragmentManager().getFragments() to zwróciło tylko NavHostFragment, więc tak dostępu do dashboard (ani dwóch pozostałych fragmentów nie mam).
W sumie pierwszy raz coś na Androida klepię, więc pewnie odpowiedź jest prosta, ale jakoś nie mogę jej znaleźć.
Komentarz usunięty przez autora
Wrzucam dla potomnych.
Zobaczyłem że Fragment ma funkcję getChildFragmentManager().
Klepnąłem na szybko przelatywanie po wszystkich Fragment zwracanych przez getChildFragmentManager() i widzę że jest tam dostępny navigation_dashboard. Teraz jeszcze zobaczyć czy wszystko
Potrzebuje jedną apkę na telefon (związana z pracą), więc sobie próbują ją naklepać.
Najlepsze jest to, że jak już ogarnąłem wyzwalanie funkcji z klasy fragmentu, to okazało się, że chyba szykuje się jakaś większa przebudowa. Ale to może jutro będę ogarniał, bo dzisiaj już mi się nie chce.