Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@bartolama: Nie zdziwiłabym się jakby się okazało, że stosowali zakres 2010-2019 i przy kolejnym 0 kasy pomyślały, że to 2010 i się w------y
  • Odpowiedz
@Rzajnchob: @Avil Panie - samo DINO to około 2000 epromów do wymiany. A oprócz Dino w kolejce stoją też: Dagrasso, Multikino i sieć aptek. Nie ma bata żeby Novitus miał tyle epromów na magazynie.
A nawet jeśli ma to trzeba je najpierw zaprogramować i wymienić. Jeden wielki dramat
  • Odpowiedz
Nie zdziwiłabym się jakby się okazało, że stosowali zakres 2010-2019 i przy kolejnym 0 kasy pomyślały, że to 2010 i się w------y

@Avil: byłem wczoraj w multikinie to z tego co słyszałem od obsługi, to data na paragonie zamiast 2020 wskakiwała 2000.
  • Odpowiedz
Drukarki się zablokowały więc najpierw trzeba ją odblokować (dostać kod od producenta), zaprogramować wszystko na nowo oprócz NIPu i Vatu. Wyjdzie dla serwisanta około godzina roboty na drukarkę.
Jedno wielkie xD.
Zapowiada się bardzo ciekawa noc, albo i dwie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bartolama: byłem w trzech punktach i na wszystkich trzech już drukarek nie było bo poszły na serwis. Zmiana firmware nie trwa długo, myślę że spora część jutro wróci do pracy.
  • Odpowiedz
@bartolama: kolego na pewno wiesz co mówisz? W systemach wbudowanych program zwykle nie jest trzymany w pamięci eeprom tylko flash. W eepromie trzyma się konfigurację urządzenia i inne tego typu dane. Jakieś źródło tych rewelacji o konieczności zakupu chipów eepromu?
  • Odpowiedz