Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bartolama: byłem w trzech punktach i na wszystkich trzech już drukarek nie było bo poszły na serwis. Zmiana firmware nie trwa długo, myślę że spora część jutro wróci do pracy.
@bartolama: kolego na pewno wiesz co mówisz? W systemach wbudowanych program zwykle nie jest trzymany w pamięci eeprom tylko flash. W eepromie trzyma się konfigurację urządzenia i inne tego typu dane. Jakieś źródło tych rewelacji o konieczności zakupu chipów eepromu?
@bartolama: sam się ośmieszasz kolego, ja jestem tylko sceptykiem, napisz po prostu, że pracujesz w branży i wiesz że tam jest stosowane takie rozwiązanie a jeśli możesz podaj źródlo bo w oświadczeniu novitusa nie ma o tym mowy
@bledny:
@nigdy_nie_zylem: A co ci ma napisać novitus? że jakiś ich geniusz zrobił zakres od 2000 do 2019 roku?
Na logikę wszystko musi być w nieedytowalnym epromie żeby właśnie nie dało się dokonać zmian z datą i nie robić wałów
Dwa komentarze wyżej podałem linka do specyfikacji tych drukarek - btw niezwykle dokładnej jak na publicznie dostępny dokument - i faktycznie dane programu są trzymane na dwóch kościach eprom ale te mają w swojej specyfikacji podaną możliwość nadpisywania