Wpis z mikrobloga

Mircy z #motoryzacja #mechanikasamochodowa help...
Po wymienię kół na zimówki przy prędkości 100km/h+ drży kierownica. Wymieniłem u wulkanizatorow byłem 7 razy, przekładka przód na tył i spowrotem, wymienione wszystkie opony na inne... Dalej drży kierownica... Jakieś pomysły?
A4 z napędem Quattro
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ponczo88: jeśli to się stało po wymianie opon i po powrocie na letnie jest to samo, to albo brakuje pierścienia centrującego, albo w tym samym czasie coś innego uległo awari. Jakaś półoś lub element zawieszenia/układu kierowniczego.
  • Odpowiedz
@Ponczo88: Drzy natychmiast po osiagnisciu predkosci drzenia czy po paru - parunastu sek po tym? Jezelj jeat zauwazalne opoznidnis to problemu szukalbym w hamulcach.
  • Odpowiedz
@PDCCH: osiągne 97km/h zaczyna drzeć, spadne poniżej to przestaje

dodam że nie na każdym odcinku tak się dzieje (jadąc autostradą są odcinki gdzie to się nie dzieje). Najpierw myślałem że to asfalt ale dzieje się tak na kazdych drogach)
  • Odpowiedz
@Ponczo88: Jak nie robiłeś nigdy albo dawno geometrii to polecam Ci zrobić. Koszt nie aż tak duży (za dwie osie może koło 100-150zł zapłacisz) a będziesz miał na wydruku wszystkie wartości kątów itd. Poczytaj też o doważaniu na samochodzie. Czytałem, że jeśli ktoś ma problem tylko w określonych prędkościach to czasem pomaga doważanie koła już na aucie. Ale to musi być zakład ze specjalną maszyną. Poczytaj sobie:
http://blog.bestdrive.pl/838-wywazanie-kol-na-samochodzie-czy-warto-to-robic
Cytat:

Czy
  • Odpowiedz