Wpis z mikrobloga

Mircy z #motoryzacja #mechanikasamochodowa help...
Po wymienię kół na zimówki przy prędkości 100km/h+ drży kierownica. Wymieniłem u wulkanizatorow byłem 7 razy, przekładka przód na tył i spowrotem, wymienione wszystkie opony na inne... Dalej drży kierownica... Jakieś pomysły?
A4 z napędem Quattro
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ponczo88: tak, nie doczytałem że w liczbnie mnogiej pisałeś.. w każdym razie jak felgi krzywe to powinno to wyjść.

Jest też coś takiego jak wyważanie dynamiczne z testem drogowym ale kosztuje 300zł, to mija się trochę z celem bo można nowe felgi kupić.
  • Odpowiedz
@r5678: tak jak gadałem ze znajomym to powiedział że krzywa felga własnie na normalnym wywarzaniu nie wyjdzie, dopiero na dynamicznym, ale jak jest to nie wiem na 100%
  • Odpowiedz
@Ponczo88: Ja przy okazji nowych używanych felg, zwykła maszyna.. Najpierw wulkanizator się mnie pyta czy te felgi są proste.. Nie wiem, nie używałem ich. No leci 3 elegancko... 4.. Ta felga jest krzywa, zobacz.. no faktycznie założył felgę na tej maszynie aby sprawdzić czy prosta i faktycznie była krzywa. To gołym okiem widać czy chodzi na boki w jakimś punkcie czy nie. Co robimy.. mogę założyć tak, przy niskich prędkościach
  • Odpowiedz
@Ponczo88 przy 4x4 warto spróbować takich scenariuszy:

1. Przekręcić przód na tył zachowując strony (lewa na lewą a prawa na prawą), jesli dalej zonk to:

2. Rotacja krzyżowa tzw. X - LP na PT i PP na LT, jesli dalej zonk to:
  • Odpowiedz