Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Czy waszym zdaniem modelarstwo jest naprawdę czymś dziecinnym? Tak usłyszałem od moich rodziców, z komentarzem, że zachowuję się jak dzieciak i mam przestać. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Osobiście nie wiem, w czym to komukolwiek przeszkadza... Ale ja nie mam nic do mówienia. Głównie malowałem figurki z Warhammera, ale dla rodziców to << głupie żołnierzyki >> i że chyba jestem jakiś głupi.
Czy takie opinie naprawdę są popularne, czy to tylko rodzice tak sądzą? Bo nie wiem co robić, przestać będę musiał, póki z nimi mieszkam.

#modelarstwo #kiciochpyta

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: [Wyjazdy studenckie](https://st.pl/$xvynkdla)
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania AoS ma świetne modele, sam właśnie maluję orki. Modele historyczne nigdy do mnie z kolei nie trafiały, przyjemniej maluje mi się pamperki. Nie przejmuj się rodzicami, rób to co lubisz. Niegrajacy znajomi to nie problem, wbrew pozorom naprawę sporo osób gra w te rzeczy. Jeśli masz jakiś sklep z grami w okolicy pewnie tam wiedzą z kim moglbys się spotkać na granie itp. Bitewniakowcy to w zdecydowanej większości strasznie pozytywni
  • Odpowiedz
  • 1
@AnonimoweMirkoWyznania u mnie w lokalnej miejscówce Warhammerowej grają wspólnie ojciec z synem (pełnoletnim). Przekrój wiekowy jest od 14 do +60. Jeżeli mieszkasz w pobliżu większego miasta na 90% będzie tam istniało jakieś środowisko grające w Warhammera - możesz ich poszukać na Fejsie lub popytać w lokalnym sklepie planszówkowym. Ewentualnie spróbować znaleźć wśród znajomych chętnych do gry w Warcry lub Beastgrave - mają o wiele niższy próg wejścia niż Sigmar.

Ogólnie współczuję
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: absolutnie nie. Modelarstwo jakie znamy jest dla osób dojrzałych, cierpliwych, ale nie dzieci. W sumie sam słyszę tego typu komentarze ''huRr DuRR IDź skLejAć TwE SamOlOcIki dZieCkO'' ale nie od rodziców, lecz w szkole. Tak mówią osoby z zerowym doświadczeniem lub brakiem wiedzy na temat, często zmanipulowane przez społeczne normy. Są co prawda zestawy dla dzieci, ale porządne modelarstwo jest dla osób starszych, nawet dla starych, bo ci to
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: twoi rodzice mają problem ze sobą a nie ty, problem w tym że jak się nie wyprowadzisz to lipa będzie, mam tak samo ze swoim hobby bo nie potrafią zrozumieć po co, dlaczego mam wydawać kasę na coś co według nich jest niefajne. Mam wrażenie że takie zachowanie to domena ludzi mało empatycznych z którymi ciężko normalnie rozmawiać bo zazwyczaj to są janusze i grażyny z memów ( ͡
  • Odpowiedz