Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 123
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@robertK: Myślę, że jeśli tendencja zostanie zachowana, to zaczną się za pół roku lub rok problemy z brakiem ludzi do sprowadzenia do Polski. Wizy są półroczne i roczne dla pracowników z Ukrainy i na etapie wyrabiania nowych dokumentów wielu z nich może uznać, że jednak lepiej zostać w domu.
Wiele z reform ma spore opóźnienie w działaniu, bo są przewidziane na poprawę bytu w kolejnych latach. To właściwie pozytywnie wyróżnia
  • Odpowiedz
@McGregor87: Miałbyś rację gdyby to był 2014 rok kiedy był spadek liczby zatrudnionych i bezrobotnych. Teraz mamy spadek liczby bezrobotnych i wzrost osób zatrudnionych. Myślę, że stymulująco zadziała również reforma poprzedniego rządu, która zwiększa co rok minimalny staż pracy potrzebny do emerytury z 25 do 35 lat i wiek emerytalny zwiększony będzie z 60 do 65 (od 2018 roku dodają 1 rok). Ludzie zaczęli wychodzić z szarej strefy w obawie
  • Odpowiedz
@WilecSrylec: https://www.wykop.pl/wpis/40623537/osoby-plusujace-ten-wpis-zawolam-dokladnie-za-rok-/

i wyjaśnienie

Wybaczcie, że tak wcześnie, ale nie mam pewności, czy będzie tyle fajnych danych jak teraz i wolę się zabezpieczyć i już coś dać ( ͡° ͜ʖ ͡°) Szczególnie, że bardzo dobrze im idzie i sądziłem, że po góra miesiącu ugrzęzną w kłótniach w sali plenarnej, a tymczasem oni w niektórych miejscach wyprzedzili swoje plany
  • Odpowiedz
@Asarhaddon: głównie z portali analitycznych, cały harmonogram był na portalu slovoidilo, a ja w bonusie sprawdzałem później na portalu parlamentu czy faktycznie takie ustawy zostały przyjęte i zatwierdzone, czy aby przypadkiem slovoidilo nie oszukuje ( ͡° ͜ʖ ͡°). Potem spojrzałem jak są widziane te zmiany przez radio svoboda czy VoxUkraine zrzeszające dziennikarzy

Z bardzo ciekawych reform, które są w drodze, to decentralizacja, a dokładnie jej znaczne
  • Odpowiedz