Aktywne Wpisy
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. #!$%@? mnie to już, bo nie jestem na
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. #!$%@? mnie to już, bo nie jestem na
Rozejść się?
- Tak 61.6% (353)
- Nie 7.9% (45)
- Zrobić bachora 16.4% (94)
- Zrobić bachora później i przetrwać gadanie 14.1% (81)
Teuvo +257
#wykop przywróćcie plusujących na wierzch na wersji webowej tak jak było wcześniej, biauek kogoś ty zatrudnił, cholerne gamonie to się w głowie nie mieści co wy robicie z tym portalem (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Tutaj chleb pszenny z udziałem 35% mąki orkiszowej graham, hydracja 80%.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #chleb #zakwas
Może za krótko razem rozmawiają? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. Kwestia mąki. Nie każda chłonie dużo wody.
2. Kwestia wprawy i dobrej techniki.
Muszę chyba też w ręku trochę wyrabiać
@efceka: 250 stopni robi swoje. Skórka cienka, chrupka, a miękisz jędrny i sprężysty.
@lukaschels: Nic dziwnego że nie jesteś w stanie ciasta utrzymać. Poczytaj o pieczeniu chleba albo pooglądaj jutuba. Tak na szybko:
1. Żytnia mąka ma bardzo mało glutenu, osobiście robiłem raz chleb z 66% żytniej mąki, ale łatwo z nim nie było i musiał oprócz zakwasu mieć jeszcze dodatek drożdzy aby rósł szybciej zanim go kwas
Generalnie chyba przy tym zostanę tylko muszę kupić garnek do wypieku chleba lub mieć niską hydratyzacje. Na poziomie 50-60% całkiem sensownie potrafi się utrzymać.
@lukaschels: Używaj zakwaszonej mąki żytniej. Tak z 40% zakwaszonego zaczynu i 65% hydratacji przy 65% żyta idzie utrzymać bez wypruwania sobie żył. Jak się doda jeszcze trochę mąki pełnoziarnistej to może i 70% by na żytniaku dało radę, bo pełne ziarno bardziej zasysa wodę.
Tutaj facetowi się