Aktywne Wpisy

CzulyTomasz +26
Przeczytałem właśnie "Śmierć z zerem na koncie". Jest to swojego rodzaju kontra do podejścia HODL do końca życia w przypadku Bitcoina lub FIRE, gdzie oszczędzamy każdy grosz i przeznaczamy większość na inwestycje z zamiarem przejścia na wcześniejszą emeryturę.
Autor sugeruje, że pieniądze służą do maksymalizacji szczęścia, a większość ludzi marnuje energię życiową, odkłada życie na potem, a im jesteśmy starsi, tym mniej nam się chce, mniej jesteśmy fizycznie w stanie zrobić lub mniej
Autor sugeruje, że pieniądze służą do maksymalizacji szczęścia, a większość ludzi marnuje energię życiową, odkłada życie na potem, a im jesteśmy starsi, tym mniej nam się chce, mniej jesteśmy fizycznie w stanie zrobić lub mniej
źródło: momoney_pl_Uzytecznosc-pieniedzy-malejaca-z-wiekiem
Pobierz
Nic mnie tak nie w-----a w robocie jak ludzie z góry dziękujący w emailach. J----y p-----e to, że napisałeś do mnie prośbę lub zapytanie to nie oznacza, że się tym zajmuję i Ci odpowiem.
Przykład - zamiast "Cześć, czy masz może dane dotyczące maksymalnego obciążenia dachu?" to "Cześć, proszę o przesłanie maksymalnego obciążenia dachu, dzięki"
Aż mnie telepie przed snem, po co przeglądam telefon służbowy.
#korposwiat #pracbaza
Przykład - zamiast "Cześć, czy masz może dane dotyczące maksymalnego obciążenia dachu?" to "Cześć, proszę o przesłanie maksymalnego obciążenia dachu, dzięki"
Aż mnie telepie przed snem, po co przeglądam telefon służbowy.
#korposwiat #pracbaza

np. mam w bibliotece spisać setki rzeczy z poszczególnych książek i chodzić po niej w tę i tamtę..
wyciągam taki sprzęt i mam z głowy problem..
tutaj jest takie cudo. https://www.pcworld.pl/news/Eee-Keyboard-klawiatura-z-wbudowanym-komputerem-i-ekranem-dotykowym,332076.html
ale czy coś bardziej z XXI wieku..?
#informatyka #komputery #programowanie #pytanie #technologia
raczej kalkulator z qwerty czy coś..
poza tym lepiej żeby taki sprzęt w rozumieniu prawnym nie opierał się na "oprogramowaniu" bo wtedy jak masz dane ksiegowe to musisz to zgłaszać,
źródło: comment_A7DDJDrXU0ASV9URA9SgW5mLclfLyOWN.jpg
Pobierz@nutka-instrumentalnews: to po prostu nie wyłączaj między książkami, no WTF xD
ale sobie sztuczny problem wymyśliłaś, prima sort ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@aseeon_: nie ja to wymyśliłem ale takie są wymogi wszedzie przy takich czynnościach
bo w naszym kraju jezeli nie posługujesz się długopisem i kartką to zawsze "mozesz coś dopisać"
zobacz na te wymogi i powiązania oprogramowania, kto w to będzie
@nutka-instrumentalnews: nie wiem czemu linkujesz te zasady i oprogramowanie, co to ma do twoich notatek i spisywania czegoś z książek? jak potrzebujesz prowadzić księgi rachunkowe to bierzesz komputer i instalujesz gotowe oprogramowanie księgowe?
a jak nie to napisz co konkretnie potrzebujesz czy spisujesz, bo naprawdę nie bardzo się coś da doradzić
chodzi o technikę zapisu nie tylko księgowego ale każdego pod względem rachunkowym
praktycznie wykorzystuje się to nie tylko w księdze przychodów, księgach rachunkowych, czy inwentaryzacji tak popularnej teraz na koniec roku,
w przypadku rachunkowości czy jakichkolwiek zapisów, działań matematycznych, informatycznych w pierwotnym znaczniu jak z lat 80tych
mamy TYLKO taki wymóg:
Podatnik
bo wtedy musisz zabezpieczyć dane w sposób nieopłacalny, lepiej trzymać papiery
w skrócie jeżeli tam będzie jakikolwiek program czy aplikacja to nikt nie uwierzy że ona nie wpłynęła lub mogła na te
@nutka-instrumentalnews: To rób wydruk po wprowadzeniu, ale wydruk też można zmienić.
można sobie wyobrazić takie dopuszczalne działania w rozumieniu czysto klasyczno informatycznym w pierwotnym znaczeniu, jak liczydło (gdzie wszystkie dane są dostępne i widoczne) czy zamknięta fizycznie klepsydra do mierzenia, etc
"oprogramowanie" (z wymogami) z kolei oznacza aplikację czy inny program do zmiany, przetwarzania danych, ingerencji bez ich jedynie wprowadzenia czy drukowania (wejście,
jak wyzej nie mozesz wpływać na "pamiec" czy to coś jak RAM czy trwałą kalkulatora czy elektr.maszyny do pisania..
INNY problem co można osiągnąć takim sprzętem..