Wpis z mikrobloga

Mirki jest taki sprzęt jak zwykła klawiatura z ekranem co od razu się uruchamia i pamięcią, tak aby od razu można było sobie coś zapisać i zgrać potem, bez kabli itd

np. mam w bibliotece spisać setki rzeczy z poszczególnych książek i chodzić po niej w tę i tamtę..

wyciągam taki sprzęt i mam z głowy problem..

tutaj jest takie cudo. https://www.pcworld.pl/news/Eee-Keyboard-klawiatura-z-wbudowanym-komputerem-i-ekranem-dotykowym,332076.html

ale czy coś bardziej z XXI wieku..?
#informatyka #komputery #programowanie #pytanie #technologia
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

malutki laptop albo tablet z doczepioną/podłączoną klawiaturą

zanim się uruchomi zapiszę to będzie lipa

@nutka-instrumentalnews: to po prostu nie wyłączaj między książkami, no WTF xD

ale sobie sztuczny problem wymyśliłaś, prima sort ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
prima sort

@aseeon_: nie ja to wymyśliłem ale takie są wymogi wszedzie przy takich czynnościach
bo w naszym kraju jezeli nie posługujesz się długopisem i kartką to zawsze "mozesz coś dopisać"

zobacz na te wymogi i powiązania oprogramowania, kto w to będzie
  • Odpowiedz
zobacz na te wymogi i powiązania oprogramowania, kto w to będzie wchodził https://ksiegowosc.infor.pl/porady-prawne/18599,Wymogi-oprogramowania-do-prowadzenia-ksiag-rachunkowych.html

@nutka-instrumentalnews: nie wiem czemu linkujesz te zasady i oprogramowanie, co to ma do twoich notatek i spisywania czegoś z książek? jak potrzebujesz prowadzić księgi rachunkowe to bierzesz komputer i instalujesz gotowe oprogramowanie księgowe?

a jak nie to napisz co konkretnie potrzebujesz czy spisujesz, bo naprawdę nie bardzo się coś da doradzić
  • Odpowiedz
@stacktrace: mozesz prowadzic do "komputera" pod warunkiem że nie korzysta on z "oprogramowania"

bo wtedy musisz zabezpieczyć dane w sposób nieopłacalny, lepiej trzymać papiery

w skrócie jeżeli tam będzie jakikolwiek program czy aplikacja to nikt nie uwierzy że ona nie wpłynęła lub mogła na te
  • Odpowiedz
mozesz prowadzic do "komputera" pod warunkiem że nie korzysta on z "oprogramowania"

bo wtedy musisz zabezpieczyć dane w sposób nieopłacalny, lepiej trzymać papiery

@nutka-instrumentalnews: To rób wydruk po wprowadzeniu, ale wydruk też można zmienić.

w skrócie jeżeli tam będzie jakikolwiek program czy aplikacja to nikt nie uwierzy że ona nie wpłynęła lub mogła na
  • Odpowiedz
@stacktrace: bez oprogramowania w rozumieniu tych regulacji..

można sobie wyobrazić takie dopuszczalne działania w rozumieniu czysto klasyczno informatycznym w pierwotnym znaczeniu, jak liczydło (gdzie wszystkie dane są dostępne i widoczne) czy zamknięta fizycznie klepsydra do mierzenia, etc

"oprogramowanie" (z wymogami) z kolei oznacza aplikację czy inny program do zmiany, przetwarzania danych, ingerencji bez ich jedynie wprowadzenia czy drukowania (wejście,
  • Odpowiedz
w skrócie może prościej nie zgodzę się że zawsze "Skoro ma pamięć to można na nią wpłynąć. "

jak wyzej nie mozesz wpływać na "pamiec" czy to coś jak RAM czy trwałą kalkulatora czy elektr.maszyny do pisania..

INNY problem co można osiągnąć takim sprzętem..
  • Odpowiedz