Aktywne Wpisy
Przechodzę przez sytuacje z powodu których nie jeden się zabił. Nawet znam przypadek.
Płaczę albo wale w podłoge z bezsilności. Od matki jedyne co słyszę to tylko "życie to ci dopiero dokopie", albo że wcześniej nie przypuszczała że "jestem aż takim gównem."
To że to nie jest zdrowe ani normalne to wiem. Ale czy Wasze też takie są? Pytam poważnie. Na ile toksyczność rodziców jest w powszechna na tagu #przegryw, a
Płaczę albo wale w podłoge z bezsilności. Od matki jedyne co słyszę to tylko "życie to ci dopiero dokopie", albo że wcześniej nie przypuszczała że "jestem aż takim gównem."
To że to nie jest zdrowe ani normalne to wiem. Ale czy Wasze też takie są? Pytam poważnie. Na ile toksyczność rodziców jest w powszechna na tagu #przegryw, a
tomrex88 0
Moglibyście być w związku z wyższą od siebie dziewczyną?
- Tak 61.5% (56)
- Nie 38.5% (35)
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
https://aetherius.pl/rewaloryzacja-czarownictwa/?fbclid=IwAR3ar9ONCJryaB4NVQF7zS3nYx4XxQJwciRVj5oHiLoFrnuKLFQsZ8EvG4M
#okultyzm #ezoteryka #magia
???
Od kogo w ogóle się to zaczęło? Golden Dawn czy wcześniej?
Sam nie wiem co o nim sądzić. Słyszałem ze sto odmiennych opinii. I jeżdżę na Lashtal co roku xD
Fakt.
A propo tej ateizacji... Gość pisał o tym, że serwitor robiący cuda z czasem to ściema, a z drugiej strony czytam na reddicie, że osoby które to próbowały, miały sukcesy. Jobła idzie dostać, wojny magów, nie wiadomo kto ma rację
( ͡~ ͜ʖ ͡°) ¯\_(ツ)_/¯
@DIO_: tendencje do mieszania mniejsze lub większe istniały od kilku tysiącleci (Żydzi rżnący od Babilonu, Imperium Rzymskie z mieszanką kultów ludów podbitych) ale na dobre cyrk zaczął się po wycięciu niemal w pień europejskiej kasty kapłańskiej i przez to wyparciu ze świadomości elit rdzennych praktyk rytualnych/magicznych czy zepchnięciu ich do podziemia a także wykręcenia sensu części próbując żenić je z
@DIO_: zrobił swoje (co źle, a co dobrze to kwestia na dyskusję którą pozwolę sobie darować) i był dzieckiem swoich czasów. To co robił dało pewien efekt w tym pozytywny. Acz czas kiedy miało sens praktykowanie tego jak on to robił minął. Częściowo nie bez jego wkładu. Obecnie jednak są większe możliwości i mamy większą wiedzę niż on dysponował sięgając do systemów spoza Europy.
@DIO_: Po dłuższym czasie obcowania z okultystami zauważysz, że praktycznie każdy z nas (ponieważ ja szczerze mówiąc też nie jestem jakimś wyjątkiem) ma baaaaardzo wysokie ego, spora część wystrzelone do granic absurdu, każdy uważa, że jego system oraz poglądy są jedyną prawdą objawioną, przy każdej możliwej okazji będzie się o to cały czas spierał i nigdy w życiu go nie przegadasz.
Dlaczego miałbyś zrobić sobie kuku?
@Minister_Vulva: Tak. Od dziecka mnie intrygowała jego historia.
@JanSkrzetuski: Wychodzę z założenia, że skacząc między różnymi systemami i bóstwami można coś schrzanić. Może się mylę...
Aleksandrii w Prowincji Egipskiej.
Tak wynika z papirusów. Pisał o tym Jan Assman.
Druga sprawa, że Set jest dosyć starym bóstwem, prawdopodobnie czczono go przed zaistnieniem Egiptu.
Trzecie, że Egipcjanie (starożytni) byli prawdopodobnie Semitami z pochodzenia i jako tacy mogli spotkać się z kultem Jehowy wcześniej, w czasie gdy powstawały pierwsze cywilizacje, bo akurat w tzw. niewolę egipską nie wierzę.
Jest coś z Assmana po naszemu?
Dwie książki ale o Secie nic tam nie ma.
Morton Smith w Jesus the Magician opisał to w podobny
Tutaj jest kopia malowideł: https://libmma.contentdm.oclc.org/digital/collection/p15324coll10/id/169711/
@yamnichek_pyesio: co dokładnie masz na myśli?
A z kim mieli utożsamiać jak miał funkcję od pustyni i burzy? Zauważ że to atrybuty jednegi i drugiego.
@Minister_Vulva: Motyw "fuzji" kilku postaci Bogów nie jest taki znowu oryginalny i niespotykany.
Żenienie konceptu zbawienia przez śmierć Jezusa na krzyżu i kilka innych elementów z gnostycką wersją stworzenia tego i owego i jak to funkcjonuje to ekwilibrystyka umysłowa