Wpis z mikrobloga

Passerati mojego pracownika. Blacha w stanie wzorowym, mechanika zresztą też, tylko lakier wypłowiały. Trudno się dziwić, skoro auto ma 40 lat xD Chciałem kupić, ale nawet nie ma mowy. Właściciel mówi, że auto ma u niego dożywocie. Należałoby się zastanowić kto tutaj kogo przeżyje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#motoryzacja #samochody #vw #passat #volkswagen
Pobierz JudzinStouner - Passerati mojego pracownika. Blacha w stanie wzorowym, mechanika zres...
źródło: comment_kVLlsYpZTJ3PQ8mEwYALSKIRkoMapTCn.jpg
  • 76
@JudzinStouner: Nie rozumiem podniety starym passatem, który wygląda i jeździ jak gówno. Nawet w najlepszym stanie zawsze będzie tylko gównianym autem dla klasy robotniczej czyli pospolitym, w niczym nie wyróżniającym się wozidłem. Żenujący trochę jest ten trend, że wszystko co starsze niż 20 lat staje się z automatu youngtimerem. No #!$%@? nie... Klasykiem może być np. GTI MK1 czy Corrado VR6 a nie coś takiego. I oczywiście szanuję odmienność poglądów bo
@Andrzej_K: dobra, idź tasować się do nowego polo. Nikt tu nie robi ze starego passata klasyka. Po prostu ten samochód udowadnia, że granica 15 lat, to nie jest moment kiedy auto powinno się przerobić na żyletki. Jeżeli będziesz dbał, to możesz jeździć jednym samochodem nawet 40 i więcej lat. Gdzie ja napisałem, że to youngtimer? To jest auto, którym gość dojeżdża do pracy i traktuje je jak narzędzie, które za grosze
@JudzinStouner: można też zamieszkać gdzieś pod mostem w którymś z ciepłych krajów. Jest tanio, ekologicznie i... równie zajebiście jak a kierownicą takiego pojazdu. I nie, nie masz go w moim imieniu przekonywać, że jest "głupim #!$%@?". Jego sprawa co woli. Wyraźnie napisałem o pewnym trendzie, który można ostatnimi laty łatwo zaobserwować, że wszystko co stare i trzyma się jeszcze kupy jest zajebiste. To tak jak jarać się, że się ogląda filmy
@Andrzej_K: trochę czym innym jest kupić tv, za jedną wypłatę, a czym innym samochód o wartości mieszkania. Szczególnie, gdy ten nowy samochód po pięciu latach jest wart 30% swojej ceny, zaczyna się psuć, a części do niego i robocizna są w #!$%@?ę drogie. Trzeba mieć głęboką kieszeń, żeby uznać, że to jest ok. Do niedawna miałem mercedesa, za cenę kawalerki i już drugi raz takiej głupoty nie zrobię.
Żenujący trochę jest ten trend, że wszystko co starsze niż 20 lat staje się z automatu youngtimerem. No #!$%@? nie... Klasykiem może być np. GTI MK1 czy Corrado VR6 a nie coś takiego.

@Andrzej_K: @piotr-antyn: @JudzinStouner: akurat tutaj jest sporo racji. Dzisiaj każde auto, nie ważne jak #!$%@?, starsze niż rocznik 1990 od razu jest klasykiem wycenianym na jakieś chore sumy, mimo, że tak naprawdę cenne są tylko tak
@JudzinStouner: Drogie samochody to zawsze była i będzie kosztowna fanaberia, także pomijam to. Po prostu realnie da sie kupić cywilizowane auto, w miarę komfortowe, wyposażone, generalnie posiadające znamiona nowoczesności, za kwoty typu 10k. Każdego na coś takiego stać. Taki passat ani dynamiczny, ani ładny, wyposażony itp. Wartości klasyka też nie ma. To co zostaje tak logicznie na to patrząc?