Wpis z mikrobloga

Passerati mojego pracownika. Blacha w stanie wzorowym, mechanika zresztą też, tylko lakier wypłowiały. Trudno się dziwić, skoro auto ma 40 lat xD Chciałem kupić, ale nawet nie ma mowy. Właściciel mówi, że auto ma u niego dożywocie. Należałoby się zastanowić kto tutaj kogo przeżyje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#motoryzacja #samochody #vw #passat #volkswagen
Pobierz JudzinStouner - Passerati mojego pracownika. Blacha w stanie wzorowym, mechanika zres...
źródło: comment_kVLlsYpZTJ3PQ8mEwYALSKIRkoMapTCn.jpg
  • 76
To co zostaje tak logicznie na to patrząc?

@Andrzej_K: Rachunek ekonomiczy. Części leżą na śmietnikach, albo kosztują tyle co paczka maltikeksów. Spalanie 5/100, a sam samochód gość kupił kilkanaście lat temu za 5k i jeździ, jeździ i jeździł będzie. To nie jest jego daily, bo żona używa tourana, a to ma mu tylko służyć do dojazdów do pracy.
W dodatku auta starsze niż 10 lat to studnie bez dna. Sypie się wszystko, a jedna awaria pociąga za sobą kolejne 3.

@Lorenzo_von_Matterhorn: chyba cię, kolego, pogięło xD Komplet zawieszenia przedniego Lemfordera do mojego auta kosztuje 1500zł. Wymieniasz takie coś w całości i masz w dupie wszystko na kilka lat w tej materii. Ja zawsze tak podchodzę i podchodziłem do eksploatacji aut. Pewne wydatki są konieczne i trzeba je ponosić, więc
@Andrzej_K: Tylko, ze tego Golfa trzeba kupić. Za rozsądną sztukę trzeba dać jakieś 6-7k. Po co ma to robić, skoro passat jeździ, a za te pieniądze można jechać z żoną na wakacje? Jeżeli gość musi liczyć hajs, to to nie ma sensu. Tym bardziej, że on tym passatem przyjeżdża do pracy 30km, zostawia go na dwa tygodnie i potem wraca te 30km. Na co mu coś lepszego?
@JudzinStouner: Jeżeli mówimy o kosztach utrzymania nowego E vs baleron to wystarczy spojrzeć na cenę ubezpieczenia i roczną utratę wartości to 3k brzmią wręcz śmiesznie. Za roczny koszt posiadania nowego E coś tam, kupujemy całego takiego balerona w dobrym stanie :D
@JudzinStouner: Niech ten Pan robi co mu się żywnie podoba. Nie zrozum mnie źle, ja nie chcę Ciebie czy wszystkich tutaj na siłę przekonać do swoich racji. Ja tylko napisałem jakie jest MOJE zdanie na ten temat, i zasugerowałem, że sam nigdy bym takiego truchła nie kupił. Tyle.
@Lorenzo_von_Matterhorn: Przyjedź do mnie, weź moje auto na OSK i jak znajdziesz COKOLWIEK nadmiernie zużytego lub popsutego, to dostajesz ode mnie 200zł nagrody. Już wyżej ci napisałem, że dla mnie ponoszenie kosztów ekspolatacji przewyższających aktualną wartość auta nie jest żadnym problemem, stąd dobry stan moich samochodów. W Passata B5, którym jeżdża moi pracownicy wsadziłem w tym roku 5k. I co, myślisz, że jest w złym stanie?
@Andrzej_K: Właśnie tak zacząłem
@JudzinStouner: Smutne jest to, że obyczaje internetowe (zresztą nie tylko) tak ewoluowały, że każdy kto wygłasza swoje zdanie, będące w kontrze do kogoś, od razu chce cały świat na mawiać siła do swoich przekonań xD
@Andrzej_K: To żebyśmy się obaj dobrze czuli mogę zaproponować następujące rozwiązanie: obaj mamy po trochę racji ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ty w kwestii tego, że da się kupić znacznie lepszy samochód za kilka tysięcy i jeździć na co dzień w komforcie, a ja że w liczbach bezwzględnych nie ma dla niego tańszego rozwiązania niż dalsze jeżdżenie tym passatem. Szczególnie w obliczu tych 60km kręconych co dwa tygodnie.