Aktywne Wpisy
schwarzstork +31
Rzadko cokolwiek piszę na vikopie wolę lurkować ( ͡º ͜ʖ͡º), tym bardziej na nocnej, ale tknęło mnie to się pochwalę że mi właśnie 30-tka stuknęła ʕ•ᴥ•ʔ

Lolenson1888 +149
To jest najlepszy gif w historii polskiego internetu, deal with it.
Bodajże kabarety w Opolu 2006, Janusz z wąsem nie wyrabiający ze śmiechu na pierwszym planie. Syn, znajomy albo jeszcze ktoś inny obok buja się do przodu i w tył tak jak on. W lewym górnym rogu gość niczym z ruskiej mafii wypuszcza dym z papierosa z wyrazem twarzy zażenowania miejscem, w którym się znalazł. Całość dopełnia logo TVP1.
#polska
Bodajże kabarety w Opolu 2006, Janusz z wąsem nie wyrabiający ze śmiechu na pierwszym planie. Syn, znajomy albo jeszcze ktoś inny obok buja się do przodu i w tył tak jak on. W lewym górnym rogu gość niczym z ruskiej mafii wypuszcza dym z papierosa z wyrazem twarzy zażenowania miejscem, w którym się znalazł. Całość dopełnia logo TVP1.
#polska
źródło: temp_file4898143627314889059
Pobierz

Wprowadzenie stanu wojennego de facto oznaczało, że kraj był w stanie wojny i równał się najwyższemu alarmowi gotowości bojowej.
W przypadku oddziału lotnictwa myśliwskiego w Debrznie oznaczało to, że wszystkie myśliwce MIG-21 musiały być w ciągu maksymalnie 12 godzin zatankowane, uzbrojone i obsadzone przez pilotów, a dwa myśliwce stanowiące tzw. parę dyżurną miały być ciągle w powietrzu i się zmieniać jak kończyło się paliwo.
Tyle teorii. A praktyka? Praktyka wyglądała tak, że po 50 godzinach od ogłoszenia alarmu (ponad 2 doby) nie był gotowy ani jeden samolot, nie mówiąc już o tym by którykolwiek był w powietrzu!
Dlaczego? Bo LWP nie miało nigdy bronić Polski przed kimkolwiek tylko trzymać za ryj zniewolony naród i jak trzeba to trochę postrzelać do bezbronnych cywilów.
źródło: comment_3enwEqtd4aV38Biw0KNUJ2inW9Dbmv9H.jpg
Pobierz@siepan: Chyba Ci ojciec niezłe bajki nawciskał, prędzej by w Orzyszu wylądował gdyby dowódca się o cokolwiek bał.
dobra typie, kończę, a ty dalej produkuj te swoje bajki dla gawiedzi.
Jego ojciec jest mniej więcej w moim wieku, ciekaw jestem dlaczego dopiero teraz ujawnia swoje bohaterskie czyny.
@siepan: Masz plusa, jeszcze jeden i komplet do brydża.( ͡° ͜ʖ ͡°)