Wpis z mikrobloga

• 266
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Howea: Szkoda że Korwin nigdy nie zderzył się z Gwiazdowskim. Mimo podobnych poglądów, czuję że staruszek zostałby zgnieciony, a Konfederaci dowiedzieliby się jak wypowiada się opanowana, zrównoważona osoba.
  • Odpowiedz
Bredzi i twierdzi, że nikt tego nie rozumie, bo jest za głupi.

@Howea: Korwin ma prawdopodobnie zaburzoną teorię umysłu, czyli umiejętność zrozumienia innych ludzi i uświadomienie sobie, że mają umysły, dzięki którym mogą mieć inną wiedzę o otaczającym świecie. Każdy człowiek z jakim sie zetkniesz ma odmienny umysł, myśli, doświadczenia, intencje, sposób rozumowania i trzeba mieć tego pokorną świadomość jeśli jako istota społeczna nie chcesz egzystować na granicy frustracji i
  • Odpowiedz
@Howea:

Jeśli ktoś naprawdę wierzy w to, że on jest inteligentny to naprawdę mi go żal, bo sam musi być jeszcze glupszy XD

Z całym szacunkiem, ale jakie Ty koleżanko posiadasz kompetencje, by wyrokować o tym, kto jest inteligentny, a kto nieinteligentny? Jesteś psychologiem? Psychometrą? Członkiem Mensy? Bo na razie Twoja opinia jest warta niewiele więcej niż rzucone przez Halynę z bazaru "Tusk złodziej".

Mam do czynienia z inteligentnymi ludźmi całe moje
  • Odpowiedz
@Dutch: Prawda, ale z autyzmem wydaje się coś więcej na rzeczy. Na razie oczywiście trudno z jakąś dużą pewnością powiedzieć dlaczego, ale wydaje się, że jest dość istotne powiązanie genetyczne na linii ASD i inteligencja, którego inne zaburzenia neurorozwojowe nie wykazują. Przy czym generalnie samemu ASD dość często towarzyszy też niepełnosprawność intelektualna, a mimo to wśród osób neurotypowych obserwujemy tutaj genetyczną korelację między „ryzykiem” ASD a wysoką inteligencją
  • Odpowiedz