Aktywne Wpisy
Viado +18
Zauważyliście jak nagle zmieniła się narracja? Globalne ocieplenie już nie jest modne, teraz straszą katastrofą klimatyczną xD
Oczywiście naukowcy czyli ci sami co chcieli wszystkich szprycować eksperymentalnym eliksirem oraz zamknąć cały świat na 3 lata przeoczyli fakt że im więcej co2 -> tym szybciej rosną rośliny pochłaniające co2 -> tym mniej co2. To się samo wyreguluje. Ale na tym nie da się zarobić kasy i zdobyć władzy
#nauka #globalneocieplenie #bekazlewactwa #klimat #
Oczywiście naukowcy czyli ci sami co chcieli wszystkich szprycować eksperymentalnym eliksirem oraz zamknąć cały świat na 3 lata przeoczyli fakt że im więcej co2 -> tym szybciej rosną rośliny pochłaniające co2 -> tym mniej co2. To się samo wyreguluje. Ale na tym nie da się zarobić kasy i zdobyć władzy
#nauka #globalneocieplenie #bekazlewactwa #klimat #
zuze87 +21
jaka jest wasza ulubiona teoria spiskowa dot. znanych osob w internecie?
moj nr 1 to jak kiedys przeczytalam, ze revo zawsze siedzi krecac newsy, bo jezdzi na wozku #famemma
moj nr 1 to jak kiedys przeczytalam, ze revo zawsze siedzi krecac newsy, bo jezdzi na wozku #famemma
Dawno mi tak ładnie się nie otworzył bochenek.
Przepis:
100 g zakwasu żytniego;
300 g mąki pszennej;
195 g zimnej wody;
7 g soli.
Zakwas mieszamy z wodą, mąka i solą. Ciasto będzie się dość mocno kleiło, więc krótko wyrabiamy i odkładamy na 45 minut. Potem rozciągamy i składamy jeszcze 3 razy w odstępach 45 minutowych.
Ciasto po fermentacji składamy w bochenek i układamy w koszyku do wyrastania. Wyrastamy do podwojenia objętości (u mnie 3 godziny).
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 250°C, na dno pieca wylewamy wodę żeby ładnie zaparować piekarnik. Po 20 minutach schodzimy do 200°C i dopiekamy kolejne 20 minut.
#bojowkapiekarska #pieczzwykopem #chleb #pieczywoboners #gotujzwykopem #chwalesie
:p
Komentarz usunięty przez autora
100 g zakwasu to po 50 g wody i mąki
Łącznie mąki jest 350 g
Łącznie wody jest 245 g
245/350=0,7
Hydro 70% to chyba nie tak nisko?