Aktywne Wpisy
nat_soc +1
Janek_dzbanek +33
#psy #pokazpsa #zwierzaczki #zalesie
Właśnie dzwonił weterynarz i powiedział, że pies umarł. W szpitalu, w samotności, bez głaskania opiekunów. Miał 4 lata.
W niedzielę biegał, szczekał, z chęcią wychodził na spacery. Dzisiaj rano jeszcze mówiłem mu w domu, przed tym jak pojechał do weterynarza, że wszystko będzie dobrze i niedługo znów będzie jadł jego ulubione ciasteczka. Okłamałem go :/
Nie życzę żadnemu z Waszych psów, kotów, czy innych #smiesznypiesek takiej śmierci pupila.
Właśnie dzwonił weterynarz i powiedział, że pies umarł. W szpitalu, w samotności, bez głaskania opiekunów. Miał 4 lata.
W niedzielę biegał, szczekał, z chęcią wychodził na spacery. Dzisiaj rano jeszcze mówiłem mu w domu, przed tym jak pojechał do weterynarza, że wszystko będzie dobrze i niedługo znów będzie jadł jego ulubione ciasteczka. Okłamałem go :/
Nie życzę żadnemu z Waszych psów, kotów, czy innych #smiesznypiesek takiej śmierci pupila.
- jest wpadka
- matka chce urodzić dziecko
- ojciec chce, by dokonała aborcji
wykopki chcą, by matka była postawiona przed dylematem - albo robisz aborcję albo całkowicie sama wychowujesz dziecko?
Przecież to jest okrutne. Nie dziwię się, że nigdzie na świecie coś takiego nie funkcjonuje.
#neuropa #4konserwy #konfederacja #aborcja
Deal życia.
Przy czym pomysl aborcji prawnej, mimo ze sam w sobie dobry, jest calkowicie nierealny. Nie wyjdzie poza komentarze w necie :P
Komentarz usunięty przez moderatora
Aborcja finansowa jak dla mnie jest uczciwym podejściem
@waro: co za problem, najwyżej sobie zrobi drugi zlepek komórek z kimś innym.
@LeniwiecPracoholik: nie. wpływa to na prawa dziecka a nie prawa matki. czy rodzice mogą zrzec sie innych praw/obowiazków dziecka? obowiazku szkolnego? prawa do wyrażania własnych poglądów?
@LeniwiecPracoholik: jaki to ma zwiazek z pozbawianiem praw dziecka? czy ojcu odbierane jest jakieś prawo?
@6c6f67696e: prawo do posiadania potomstwa. W kwestii ciąży facet jest traktowany jako rodzic drugiej kategorii. W sumie po porodzie również często jest tak traktowany
@waro: A abortowanie, zostawienie w szpitalu czy oknie życia dziecka którego mężczyzna może pragnąc nie jest?
@waro: Matka nie ma rodziny? Ma zakaz na szukanie nowych partnerów?
@6c6f67696e: Na prawa dziecka wpływa też abortowanie go, zostawienie w szpitalu czy oknie
@CynicznyMarksista: nie wpłynie bo go nie będzie. Za to jak się urodzi to nabedzie niepełne prawa bo z czesci JEGO praw zrezygnowali rodzice dx
@LeniwiecPracoholik: co dx to chyba nie działa tak jak sie tobie wydaje ze działa. porównując z cenzura: panstwo nie moze ci zabronic ale to
@6c6f67696e: No jak się urodzi i matka nie powiadomi ojca o istnieniu tego dziecka to chyba jednak będzie....
@CynicznyMarksista: odpowiadałem tylko na to o abortowaniu
A więc matka może godzić w prawa dziecka, ale ojciec już nie? Co to za logika?