Wpis z mikrobloga

YouTube się odezwał w sprawie Wojny Idei! :)

Po trzynastu dniach oczekiwania i zrobieniu afery na mediach społecznościowych otrzymałem maila, że mają informacje co się stało z kanałem. Wg maila od supportu doszło do włamania*, ale jest również możliwość odzyskania kanału! Zanim się ucieszymy poczekajmy aż faktycznie wróci, ale są to bez wątpienia dobre informacje :) Będę Was informował na bieżąco o postępach, ale mam nadzieję, że teraz już to kwestia czasu.

*Może warto zaznaczyć, że kilka miesięcy temu miałem sytuację, że włamano mi się na konto AdSense i wtedy YouTube był w stanie potwierdzić to jeszcze tego samego dnia.

#wojnaidei #polska #youtube #internet
wojna_idei - YouTube się odezwał w sprawie Wojny Idei! :)

Po trzynastu dniach ocze...

źródło: comment_vY5hcpWCSjrlk04Mi4RhhLhjzBgUo7dU.jpg

Pobierz
  • 108
  • Odpowiedz
*Może warto zaznaczyć, że kilka miesięcy temu miałem sytuację, że włamano mi się na konto AdSense i wtedy YouTube był w stanie potwierdzić to jeszcze tego samego dnia.

@wojna_idei: Jak mozna sie wlamac komus na YT lub konto Google? Do tego trzeba by uzyc BruteForce ale po 5 minutach google by zbanowalo atak stosujac recaptcha i dostalbys e-maila z infomacja. Po prostu miales haslo slabe albo komus je dales.
  • Odpowiedz
@Kozajsza i takiego #!$%@? nie lubię. Ten obrazek to totalna bzdura, bo przedstawia sytuację jakiej nie było. Wojna idei nic takiego nie powiedział, najwyżej uspokajał fanów, że nie wie co się stało z kanałem. Gdybyś dzbanie obejrzał chociaż jeden filmik na temat zniknięcia jego kanału to byś wiedział, że ani razu nie powiedział, a nawet nie zasugerował, że "lewacka cenzura" zdjęła mu kanał. A ty szerzysz takimi obrazkami kłamstwa. I jak tu
  • Odpowiedz
@bartpl: Możliwe, że zabezpieczył, nawet o tym mówił, ale atak był przygotowany profesjonalnie. To akurat dobry temat na bezstronny, bogaty w merytorykę film - jak mimo dobrych zabezpieczeń można zostać ofiarą ataku.
  • Odpowiedz
czystym oraniem większości tez

@postacie: przecież się dokładnie do tej wypowiedzi odniósł na samym początku, więc nie wiem co to za oranie. To było wtedy, gdy mówił że to bez sensu bo ma weryfikację i by dostał notyfikację na komórkę.
  • Odpowiedz
To było wtedy, gdy mówił że to bez sensu bo ma weryfikację i by dostał notyfikację na komórkę.

@yourij: tutaj temu de facto zaprzecza: dostał powiadomienie na maila o zmianie praw, najpewniej nie miał zatem 2-factora, bo wiedziałby też o logowaniu.
p.....e - > To było wtedy, gdy mówił że to bez sensu bo ma weryfikację i by dostał no...
  • Odpowiedz