Wpis z mikrobloga

YouTube się odezwał w sprawie Wojny Idei! :)

Po trzynastu dniach oczekiwania i zrobieniu afery na mediach społecznościowych otrzymałem maila, że mają informacje co się stało z kanałem. Wg maila od supportu doszło do włamania*, ale jest również możliwość odzyskania kanału! Zanim się ucieszymy poczekajmy aż faktycznie wróci, ale są to bez wątpienia dobre informacje :) Będę Was informował na bieżąco o postępach, ale mam nadzieję, że teraz już to kwestia czasu.

*Może warto zaznaczyć, że kilka miesięcy temu miałem sytuację, że włamano mi się na konto AdSense i wtedy YouTube był w stanie potwierdzić to jeszcze tego samego dnia.

#wojnaidei #polska #youtube #internet
wojna_idei - YouTube się odezwał w sprawie Wojny Idei! :)

Po trzynastu dniach ocze...

źródło: comment_vY5hcpWCSjrlk04Mi4RhhLhjzBgUo7dU.jpg

Pobierz
  • 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rzajnchob: Zacytuję autora odpowiadającego, czy usunięcie jego kanału to sprawka cenzury, bo ta odpowiedź idealnie tu pasuje:

To nie byłby mój pierwszy traf na temat tego co się stało, zachęcam do nieprzesadzania, niewykluczone, (...) nie należy doszukiwać się złej woli tam, gdzie można wyjaśnić rzeczy głupotą.

( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wojna_idei: Szymek, myślę, że kolejny odcinek powinieneś poświęcić mowie nienawiści po 'liberalnej' stronie użytkowników internetu. Przecież to co się dzieje pod twoimi wpisami to wykrystalizowany przykład bullyingu i mowy nienawiści w wykonaniu toksycznych przedstawicieli tzw neuropy.
Jeszcze żebyś w swoich materiałach uderzał albo obrażał ich wartości czy walczył z nimi. No nie. To jest jakaś chora psychicznie huntgrupa, która na fali wzbierającego lewicowego faszyzmu, wspieranego przez niekontrolowanych gigantów IT, stara
  • Odpowiedz
@dingi_dong: Nie ma prawnej możliwości, żeby opublikował korespondencję z YT, o ile ci drudzy nie wyrażą na to zgody. Sytuacja jest jasna, konto było nienależycie zabezpieczone i to tyle. Gdyby YT odpowiednio wcześniej poinformował, że konto mogło zostać zhackowane nie byłoby pola do insynuacji.
Twierdzenie, że autor zrobił to dla rozgłosu tym bardziej jest sferą urojeń i manipulacji, bez jakichkolwiek dowodów.
  • Odpowiedz
@CapoDiPtakMuzzapi: 1. To nieprawda i zwykła wymówka. Jakoś inni przy takich aferach nigdy nie mieli problemu z publikowaniem takiej korespondencji i to bez zgody. To nie jest prywatna korespondencja i prawo prasowe chroni przed takimi sytuacjami. Nie ma żadnych przeciwwskazań, by @wojna_idei jako adresat i nadawca udostępnił co pisał do YT i jakie odpowiedzi dostał.
2. Sytuacja NIE JEST jasna. Wygląda na ściemę - jak miało być nienależycie zabezpieczone
  • Odpowiedz
@CapoDiPtakMuzzapi: mozesz ujawnić każdą korespondencję kierowaną do Ciebie z uwzględnieniem ochrony danych osobowych

Nie rozpowszechniaj bzdur tylko po to żeby chronic swojego niskiej jakości idola
  • Odpowiedz