Wpis z mikrobloga

@acctim: zawsze mnie ciekawi skąd oni biorą te ceny, których konkretnie produktów, w którym sklepie, czy w danym momencie ten produkt nie miał jakiejś promocji itp. itd. no bo coś mi się wydaje, mogę się mylić, ale chyba kur%a nie ma jednej czekolady 100g na rynku. Takie zestawienia zawsze są #zdupy i wieje PRLem
  • Odpowiedz
@SoulShredder: pol biedy, nie zjesz 10 dziennie. ceny miesa, makaronu - czlowiek nawet nie ma po co wracac. tak sie polactwo trzesie na widok tych mitycznych funtow ktore sa w towarze prawie tyle samo warte co zlotowka no tyle ze oni zarabiaja mniej
  • Odpowiedz
@kapuczina_corki_somsiada: Po prostu - stawiasz tezę i tak operujesz liczbami, żeby wyszło po twojemu. Nawet na ich stronie główny indeks cenowy (Główny Indeks Cenowy pokazuje średnią wartość koszyka złożonego z 50 produktów, wyliczoną na podstawie danych ze wszystkich sklepów i miast objętych badaniem. ) pokazuje, że:

12.2012 - 284.99 zł
11.2019 - 284.05
  • Odpowiedz
@acctim: nie troluje, nie widzisz, ze w Polsce zle sie dzieje? Państwo rozdaje pieniądze na prawo i lewo i dowala kolejne podatki, ustala głupie prawa, sądy i ogólnie wymiar sprawiedliwosci to dno.
  • Odpowiedz