Wpis z mikrobloga

@HAL__9000:
Może jeżeli zaakceptujesz sposób w jaki działa ten świat, to wtedy będzie ci się wydawał bardziej kolorowy, a życie bardziej cenne.

Przykro mi, ale to tylko twoje hurra optymistyczne podejście każe ci tak sądzić. Fakty i realia są bolesne, ja wiem.

Realia są takie że niektórzy mają p--------e, niektórzy żyją jak królowie, a reszta wiedzie "przeciętne" życia i są z tego
  • Odpowiedz
Czyli każdy ryzykuje czyimś życiem w jakimś stopniu i nie wychodzi to tragicznie patrząc na ogół

@kknbjd: Ryzykuje bo musi, ryzykowanie życiem potencjalnych dzieci to ryzyko, którego można uniknąć bez żadnych negatywnych skutków.

Jeśli nie zaakceptuje to po śmierci i tak to nie będzie miało większego
  • Odpowiedz
@kknbjd:

Twoja ocena także jest ocena subiektywną

Ocena obiektywna nie jest "moją oceną". Ocena obiektywna jest jedna i jest niezależna od tego, co ludzie wymyślą, tylko od tego, co stwierdzą na podstawie logicznych przesłanek. Z racji tego, że w świecie, którego w ogóle nie musi być i tym samym nie musi być ani szczęścia, ani cierpienia (tego drugiego to nawet nie może), nie można inaczej go ocenić jak niepotrzebnego, zbędnego,
  • Odpowiedz
Czyli cierpieniem dla ciebie jest na przykład to że nie masz nowego lambo pod domem?

@kknbjd: co to za gupie pytanie? Ze niby cierpienie z tego powodu jest gorsze?
  • Odpowiedz