Aktywne Wpisy
Sylvanova_02 +23
Hej. Nie wiem czy to miejsce odpowiednie na takie wywody ale spróbuję. Od ponad roku czasu mieszkam z partnerem. Niestety cały koszt utrzymania mieszkania (wynajmowanego więc wyobraźcie sobie jako to koszt) i całość wydatków spada na mnie. Mój partner jest bezrobotny od ponad 8 miesięcy co strasznie uderza w budżet. Chodzę zestresowana, martwię się o każdą złotówkę, a ja mam wrażenie, że po nim to spływa. Niby szuka ale jest to bezowocne

Guminator +64

#gotowanie #gotujzwykopem #jedzenie
@Piernikarka: a po jakim czasie stek będzie w temperaturze pokojowej?
Po pierwsze, zaopatrz się w dobre mięso. Jakiś badziew z biedronki czy Sokołowa się nie sprawdzi. Z kiepskiego mięsa największy wirtuoz nie usmaży dobrego steka. Po za jakością istotna jest też grubość, co do zasady grubsze steki (powyżej 2-3 cm grubości) dają dużo lepsze rezultaty.
Dwa, zaopatrz się w termometr do mięsa. Jak już usmażysz
W sensie po tym jak wyszła mi na niej najlepsza pierś z kurczaka w życiu? No nie wiem kolego, btw ona jest żeliwna
@niekompalityca: Lepsza by Ci wyszła na płaskiej żeliwnej. Patelnia grillowa jedyne co robi to ładne wzorki. Po za tym jaki sens jest stykać mięso tylko z poprzecznymi wypustkami patelni grillowej zamiast z całą powierzchnią patelni? Na powierzchni mięsa podczas smażenia tworzy się brązowa skorupka - bardzo smaczna.