Wpis z mikrobloga

Przeprowadziłem eksperyment społeczny i tak jak myślałem, wypopki nie odróżnią torowego semi-slicka od zwyczajnie zużytej opony xD

Jak w tym kraju ma być dobrze i bezpiecznie na drogach, jeśli większość wiedzy o motoryzacji czy mechanice bierze się z powielania internetowych mitów i/lub z memów. Jak alfa to się psuje, jak saab to nie dostaniesz już części, jak bmw to się zabijesz na pierwszym zakręcie, diesel to musi kopcić, trzeba patrzeć na licznik przy kupnie a auta powyżej 189k to złom (nieważne czy 3 latek czy 23 latek) itp. itd. bułki i wędliny xDDD

Link bezpośredni:
https://www.wykop.pl/wpis/45704015/da-rade-jeszcze-sezon-przejezdzic-bieznika-jeszcze/

#humorobrazkowy #ciekawostki #samochody #motoryzacja #mechanikasamochodowa #c---------------a #heheszki #bekazpodludzi #pdk #opony #polskiedrogi
Atreyu - Przeprowadziłem eksperyment społeczny i tak jak myślałem, wypopki nie odróżn...

źródło: comment_AKyKvsR089z7aHVayktDvt8qQJZSPUel.jpg

Pobierz
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@snwptest: ani to, ani to. Z bieżnikiem. Natomiast nie wyobrażam sobie jazdy na 7 letnich oponach. I nie chodzi mi o to że ja bym je w tym czasie już 2-3 razy zajechał do zera, ale o wiek opony, starzenie się gumy, właściwości jezdne. 7 letnia opona to już antyk

Wiadomo że do jakiejś corsy 1.2 gdzie dziadek jeździ w okół komina gdzie nie przekracza 50 w mieście ma to
  • Odpowiedz
  • 0
@Atreyu no ziomek upala Celice VI na torze. Sa tanie i na weekend zjezdza 4 komplety, za funty go stac XD ja narazie mam w 1.6 (XD), ale w ciagu 2 lat ma byc 2.0 175 kunia i moze cos jeszcze sie uda wykrzesac. Jest gosc w klubie 3sge na grubych modach 230 koni wyplute.
  • Odpowiedz
@Dymass: V z 4A-FE? Bardzo fajne auto, było jednym z trzech modeli jakie szukałem na pierwsze cztery koła ( )

Szukaj GT4 zamiast się rozdrabniać, tylko wiadomo - cena. W okolicach 200 koni już bardzo czuć brak napędu na 4 buty. U mnie przy ~290 na ośce gdyby nie piloty to ze startu stałbym w miejscu i mielił kołami w chmurze dymu, a i tak
  • Odpowiedz
@Atreyu: a co powiesz o Ovation? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kupi to ktoś czy raczej na tor zostawić?
Tak normalnie to myślałem o Pilot Sportach 4 S, tylko to jakoś 3,5k
  • Odpowiedz
@xadereq: 4S są trochę lepsze, ale niedostępne w wielu popularnych rozmiarach. Najmniejsze jakie są to 18" i to tylko w dwóch wymiarach. Jak chciałem 17" 245/45 do daily to nie miałem wyboru i musiałem brać 4
  • Odpowiedz
  • 0
@Atreyu tia, lepiej jezdzi niz by mozna przypuszczac, robilem e46 w 1.8 XD za GT4 V gena by trzeba pod 40 kola polozyc. Stoi jedna akurat z 400 kunia pod macha, ale wole robic swoja :)
  • Odpowiedz
wypopki nie odróżnią torowego semi-slicka od zwyczajnie zużytej opony

@Atreyu: Większość ludzi nie odróżnia, ale o czym to ma świadczyć?
Stereotypy tak działają, i tylko głupi ludzie faktycznie im w pełni wierzą.
  • Odpowiedz
@Dusha: nie wiem czy wiesz, ale da się nowe opony zjechać do zera po paru wyjazdach na tor autem 300-400+ ( )

ale skąd to możesz wiedzieć? xD
  • Odpowiedz