Aktywne Wpisy

xLast +25

jegertilbake +726
Najwieksza beke to ja mam z tego, ze lysy typ 46lvl watpliwej urody rucha w dupe jakas karynke z HRu a wykopki w tym czasie postuja statystyki ile przypada kobiet na mezczyzn i rozrysowuja w excelu dlaczego nigdy nie zaruchaja xD
Prawie jak ten owad, ktory nie wie, ze ma za male skrzydla, zeby latac. Tak samo lysy nie wie o blackpillu i rucha ze dysk wypada xD
#aferaanalna #bekazprzegrywow
Prawie jak ten owad, ktory nie wie, ze ma za male skrzydla, zeby latac. Tak samo lysy nie wie o blackpillu i rucha ze dysk wypada xD
#aferaanalna #bekazprzegrywow

Mam problem z dostępem do karty SD na urządzeniu, dostaję komunikat
open failed: EACCES (Permission denied).Nie wiem czy to problem w tym, ze chce się tam dostać z
serviceale tak musi być.Permissiony mam, chyba że za mało.
android w kodzie stwierdza, że aplikacja jest granted
ActivityCompat.checkSelfPermission(activity, Manifest.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE);wykonuje kod dla folderów
"/storage/extSdCard/Folder"oraz"/storage/emulated/0/Folder"oba foldery istnieją i jest do nich dostęp z managera plików na urządzeniuprzy pomocy poniższego kodu sprawdzam w/w katalogi
private static boolean isDirectoryExist(String directory) {
File file = new File(directory);
boolean exist = file.exists() && file.isDirectory();
Log.d("write test", directory + " exist: " + exist);
boolean ready = isDirectoryReadyToWrite(directory);
Log.d("write test", directory + " ready: " + ready);
return exist && ready;
}
private static boolean isDirectoryReadyToWrite(String directory) {
try {
String writeTestFileName = "write_test.file";
FileOutputStream fos = new FileOutputStream(new File(directory, writeTestFileName));
fos.write(directory.getBytes());
fos.close();
return true;
} catch (Exception ex) {
Log.d("write test", directory + " exception: " + ex.getMessage());
return false;
}
}
w odpowiedzi dla wewnętrznej pamięci otrzymuję
/storage/emulated/0/Folder/ exist: true/storage/emulated/0/Folder/ ready: trueale dla karty SD już nie jest różowo
/storage/extSdCard/Folder/ exist: true/storage/extSdCard/Folder/ exception: /storage/extSdCard/.KwDroid/Folder/write_test.file: open failed: EACCES (Permission denied)/storage/extSdCard/Folder/ ready: falseNie jestem oblatany w androidzie co mam zrobić by się miało dostęp do zapisu?
urządzenie samsung sm-t285 - android 5.1.1