Aktywne Wpisy

Kuzguwu +75
Narzędzia, które każdy majsterkowicz powinien posiadać (konkretne marki i modele), ja zaczynam:
Knipex Cobra
#glupiewykopowezabawy #majsterkowanie #warsztat #narzedzia
Knipex Cobra
#glupiewykopowezabawy #majsterkowanie #warsztat #narzedzia
źródło: Knipex-87-01-180-water-pump-pliers-Cobra-180mm-42m
Pobierz
jmuhha +4

#wiara #bekazkatoli #gimboateizm #ateizm #przegryw #depresja #oswiadczenie #przemyslenia #filozofia
źródło: comment_TOlQVvRplfpjSUOXWl59jGvnTX5dNYNz.jpg
PobierzBycie dobrym nie oznacza bycia naiwnym.
Dobry protip jeśli ktoś ma ambicję zostania mesjaszem.
@shakerrti1: O tym że od niedawna jesteś ateistą? Widać po emocjonalnym stylu wypowiedzi w twoim poście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Błogosławieni, którzy się smucą, albowiem oni będą pocieszeni.
Błogosławieni cisi, albowiem oni na własność posiądą ziemię.
Błogosławieni, którzy cierpią prześladowanie dla sprawiedliwości, albowiem do nich należy Królestwo niebieskie.
Błogosławieni jesteście, gdy /ludzie/ wam urągają i prześladują was, i gdy z mego powodu mówią kłamliwie
@shakerrti1: Pisałem wyraźnie, że to dobry hint dla ludzi aspirujących do świętości, nie zwykłych ziemian. Chce się zostać świętym, prorokiem, mesjaszem?trzeba swoje ego unurzać w gnoju, taka specyfika zawodowa.
@shakerrti1: święta prawda, chciałbym przypominać sobie o niej każdego dnia.
No i to jest chyba przykład wiary w karmę, z którą chrześcijaństwo raczej nie ma nic wspólnego. Choćby w Księdze Hioba widzimy, że bycie dobrym nie musi popłacać tu na ziemi, i Hiob miał pretensje do Boga, że choć jest sprawiedliwym, to szydzą z niego inni przez to, że tyle nieszczęść go spotkało. I może
Niestety ludzie opuszczajacy tą sektę w emocjach też często do niej wracają, bo nienawiść i miłość to naprawdę bliskie emocje.
Po prostu wiem że są takie przypadki powrotów i są to osoby z silną wiezia emocjonalna, nie ważne czy złą czy dobrą. Najlepsza jest obojętność oparta na swoich przemyśleniach.
@trevoz: W PŚ jest również przedstawione powstanie świata w 6 dni, oraz występują postacie, które żyły po kilkaset lat, więc nie sądzisz, iż ta księga raczej nie powinna być przewodnikiem w życiu kogokolwiek?