Wpis z mikrobloga

Mamy chyba inne wiadomości, bo z tego co kojarzę, to nawet w ustawach Mentzena jest info, że wszystkich odcinają od publicznych pieniędzy oprócz kościoła xD

@rorf46: Umowy międzynarodowe - mówi ci to coś? Gdyby w treści ustawy był odcięty kościół to ustawa byłaby niezgodna z konkordatem.
  • Odpowiedz
@622xc: nie znalazlam nigdzie potwierdzenia twoich słów, proszę o źródło. Znalazłam tylko to:

Nie podoba mi się że w Konkordacie jest zapisane 200 mln na Papieską Akademię Teologiczną. Ale z powodu 200 milionów nie będę go wypowiadał. Kościół jest wielkim sojusznikiem w walce z lewicową głupotą typu gender. (…) Naprawdę bzdury robione przez ludzi od gender są większe niż to, co mówi i robi Kościół
  • Odpowiedz
@Myrten: nie wiem co to ma do rzeczy z tym co napisałam.
Mówię tylko, że ten zamordyzm i opieranie wszystkiego na kościele jest dręczący i jakby trochę spuścili z tonu to sama bym na nich głoswała
  • Odpowiedz
Mówię tylko, że ten zamordyzm i opieranie wszystkiego na kościele jest dręczący i jakby trochę spuścili z tonu to sama bym na nich głoswała

@wioseneczka: JKM nie jest wierzący. Kościół i chrześcijaństwo traktują jako fundament cywilizacji, a nie "wyrocznię" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz