Wpis z mikrobloga

@drtusz: pytanie do eksperta!

Poszukuję drukarki do drukowania dobrej jakości grafiki w kolorze, na papierze max 220g. Nie musi być ze skanerem, grunt żeby jakość wydruku była kozak nad kozaki. Coś polecisz? Koszt zakupu do 1000 zł, eksploatacja to sam nie wiem, do tej pory miałem HP INK TANK 419 i przez 10 miesięcy tusze zeszły minimalnie, aczkolwiek drukarka troszkę się zepuła i dobry xkom zwrócił za nią pieniądze.

#drukarki #drukarka #kiciochpyta
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sskowron Bardzo dobrym sprzętem jest Urządzenie wielofunkcyjne Brother MFC-J200, model MFC-J200 charakteryzuje się wysoką rozdzielczością druku, wynosząca do 6000x1200dpi. Posiada funkcję druku przez WiFi. Drukowanie przez chmurę i przez urządzenia mobilne. Kolejne urządzenie, które mogę polecić - Urządzenie wielofunkcyjne Brother MFC-J2330 DW. Ta drukarka ma także możliwość druku przez WiFi, za pomocą urządzeń mobilnych i z chmury. W obu przypadkach drukarki tolerują zamienniki, dlatego też koszta eksploatacji będą tanie.
  • Odpowiedz
@drtusz: dzięki za wiadomość, a masz gdzieś w zanadrzu drukarki laserowe? Znasz gdzieś firme gdzie można zamówić drukarkę, sprawdzić jak wydrukuje 5 stron i odesłać jeśli jakoś wydruku jest niezadowalająca? :D BO podejrzewam że w wiekszości przypadku takie zachowanie kończy się odbiżeniem kwoty zwrotu :) Ogólnie drukarka nie musi mieć wifi, nie musi mieć drukowania z chmury i innych bajerów :) Drukarka będzie najpewniej używana z oryginalnymi tuszami, ponieważ jakość
  • Odpowiedz
@sskowron Z korzystaniem z drukarki i odesłaniem jej, jest problem. Drukarka, kolorowa i laserowa, do drukowania dobrej jakości obrazów, to raczej koszt większy niż 1000 zł.
  • Odpowiedz
@drtusz: czy mógłbym zapytać dlaczego poleciłeś konkretnie mfc-j200, a nie dcp-j105? Czy mfc-j200 ma jakąś nieoczywistą przewagę nad dcp-j105 poza ADF i faxem? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@a5f5c1 Podrzuciłem propozycje, które od razu przeszły mi przez myśl rozpatrując Twoje oczekiwania . Ma Fax, automatyczny podajnik dokumentów, koszta eksploatacji będą podobne. :)
  • Odpowiedz
Parametry są podobne. Właściwie powyżej napisałem, że różnica w mfc-j200 to, że ma Fax i automatyczny podajnik dokumentów
  • Odpowiedz