Wpis z mikrobloga

Kurka, co za wały zajmują się projektowaniem storn banków. Niedługo nie będzie gdzie uciekać. W mbank było przejrzyście, to pare lat temu wprowadzili ten cukierkowy interfejs, wszystko rozpierdzielone po całym ekranie, jakies boxy, sroxy, nagrody, inne wynalazki, nie wiadomo co gdzie i jak, wszystko wali po oczach.

Tera to samo w millenium. Bylo czysto i schludnie, proste tabelki to ida droga mbanka. Boxy, sroxy, inne wynalazki. Kto to w
ogole zatwierdza takie projekty?? Chmurki, srurki... schludna tabelka nie jest modna? A gdzie rozsadek, przejzystosc, czytelnosc? Wykorzystali cale dostpene miejsce na stronie a mimo to informacji 3x mniej niz wczesniej.

#millenium #mbank #banki #bankowosc #webdesign #webdev
Pobierz geszue - Kurka, co za wały zajmują się projektowaniem storn banków. Niedługo nie będz...
źródło: comment_SxtnJDa2ynrkEvKG8P5vR9pNZR1A3u2l.jpg
  • 30
@geszue: tez mnie strasznie #!$%@? ta apka. Problem jest nie tylko projekt ale i sami programiści. Nie raz widziałem projekt 10/10 a potem przyszli programiści debile „panie tego to się nie da zrobić” i wychodzi 1/10 :D
Bylejakość wszędzie. Dlatego trzeci rok nie zmieniam pracy, bo tu mam chociaż ładne projekty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@geszue: strzelili sobie w stopę tym wujowym wyglądem. A apka to już totalny śmiech na sali. Tak ogłaszali nowy wygląd apki przez pół roku, a jak po aktualizacji zobaczyłem to prychłem, bo zmienili tylko wygląd front page’a na jeszcze mniej czytelny xD właśnie jestem w trakcie zmiany banku bo już nie wytrzymie
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@geszue: eksport do pliku jest, ale ostatnio jak go potrzebowałem to musiałem napisać do obsługi bo oczywiście nie znajdziesz go w karcie "Historia" tylko musisz wejść w osobna kartę "Zestawienie transakcji" i tam możesz pobrać PDF, xls albo csv. Dopiero tam możesz zobaczyć saldo za okres.

Tu też jest niezła patola, bo pliki csv dla karty kredytowej mają #!$%@? encodowanie i nie da się ich później sparsować. Problem zgłoszony do Millennium
@krzys0000 kiedy ostatnio pobierales te pliki? :) Czesto z tego korzystalem bo to byl jedyny sposób w tym banku na podliczenie salda dla wybranego okresu i typu operacji (filtrowanie w exelu i suma :)). Od jakiegos czasu nie ma zadnego eksportu :)