Aktywne Wpisy
Njal +590
42 butelki za 2 złote 10 groszy w butelkomacie Lidla, szedłem przez całe osiedle obładowany siatami z pustymi pojemnikami po sokach jak menel, a końcowo wyszedłem na tym nawet gorzej niż pan Mietek ponieważ w lokalnym warzywniaku za szkło po Perle placą 20 groszy a ja dostałem 5 groszy od butelki - w Niemczech za tyle plastiku dostałbym rabat na jakieś 20% koszyka zakupowego, no ale Polaczka można dymać
#ekologia
#ekologia
ArnoldZboczek +490
Ministerstwo zdrowia nie ma 3 mld dla szpitali, ale dla #deweloperka zawsze się znajdą. Różnica pewnie jest taka, że szpitale nie opłacają kampanii wyborczych ¯\(ツ)/¯
#nieruchomosci #kredytnastart
#nieruchomosci #kredytnastart
Rzeczy o których nie myślałem ani nie wyczytałem w internecie :
- sprawdzić rozmieszczenie latarni przy drodze (obecnie mam jedną na wprost okna)
- deweloper bez problemu jest skłonny do doprowadzenia wody na taras tak jak kontaktów (sam musiałem przerabiać)
- docelowe ukształtowanie terenu (mógłbym mieć taras na fajnym podwyższeniu a tak mam na wysokości drogi)
#budujzwykopem #budownictwo #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie
Wysokość posadzki vs osadzenie drzwi wejściowych, jest dość spora szpara - mogłoby być z 4-5mm mniej - przez to dość słychać jak ktoś wdeptuje szpilki na korytarzu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie wiem czy to możliwe, ale starałbym się żeby gwarancje były bez kosztowe bo część u nas była w stylu "macie
@Deska_o0: Sugerowałbyś brać mieszkanie z większym salonem?
Przy czym z jednej strony mam duża otwarta przestrzeń gdzie nic nie zatrzymuje wiatru który jak walnie to zwiewa wszystko i szybko wyziębia.
Dotychczas też nie miałem bloków obok, teraz coś pobudowali.
A wywietrzniki to inny temat, ja po januszowemu je pozatykalem bo wolę sobie codziennie sam wietrzyć i monitorować wilgotność powietrza
Lokalizacja jest kluczowa. Jak jest dupna to szkoda myśleć nad resztą. Poza tym:
-Musi być dostęp do 2 rodzajów komunikacji miejskiej (tramwaj / autobus / metro / pociąg).
-Musi być dużo parkingów, żeby nie było problemów z parkowaniem
-Musi być możliwość wjazdu wózkiem do domu, bez schodów, z windami z parteru itp.
-Tereny zielone w bezpośredniej okolicy, żeby można było z dzieciakami wyjść