Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@saakaszi: Dla wierzących to jest ciało Chrystusa, dla niewierzących to zwykły wafelek. Pytanie, czy w takim razie niewierzący powinni być tak samo traktowani i ewentualnie karani za profanację, jak wierzący? Ja w tym sensu nie widzę. Niech się wierzący osądzają i karzą jak chcą, ale tylko między sobą, a od niewierzących (i innych religii) wara won!
  • Odpowiedz
Dla wierzących to jest ciało Chrystusa, dla niewierzących to zwykły wafelek.

@dave8: Ciekawe czy w sklepie prowadzonym przez katolika mógłbym zapłacić kasą z eurobiznesu tłumacząc się, że dla mnie to prawdziwe pieniądze i mocno wierzę w ich wartość.
  • Odpowiedz
@dave8:

Dla wierzących to jest ciało Chrystusa, dla niewierzących to zwykły wafelek. Pytanie, czy w takim razie niewierzący powinni być tak samo traktowani i ewentualnie karani za profanację, jak wierzący? Ja w tym sensu nie widzę. Niech się wierzący osądzają i karzą jak chcą, ale tylko między sobą, a od niewierzących (i innych religii) wara won!

Jedną z podstaw konstruowania prawa i niepisanych praw międzyludzkich jest to, że jeśli coś
  • Odpowiedz
@dave8: niewierzący powinni z szacunkiem traktować wierzących i ich zwyczaje. Tak jak wierzący nie powinni n---------ć niewierzącym o zaletach wiary, tak niewierzący powinni tolerować to co robią wierzący.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Flypho: Wynika to z umów pomiędzy państwem i kościołem.

Każda większa religia niestety dość bezczelnie w-------a się w politykę - zapewniając poparcie pobiera opłatę - i też nad tym ubolewam, ale mówimy tutaj o najprostszych relacjach międzyludzkich.
  • Odpowiedz
Każda większa religia niestety dość bezczelnie w-------a się w politykę - zapewniając poparcie pobiera opłatę - i też nad tym ubolewam, ale mówimy tutaj o najprostszych relacjach międzyludzkich.

@Czimchik:
Najprostsze relacje międzyludzkie wyglądają tak, że grupa wierzących Watykańczyków mi z--------a mój hajs i chętnie bym im dał po łapach.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Flypho: To jest dość prymitywne i ignoranckie podejście do sprawy. Jeśli będziesz bystry znajdziesz w mojej poprzedniej wypowiedzi odpowiedź na pytanie dlaczego nie byłbyś w stanie tego zrobić.
  • Odpowiedz
@dave8: Dla ciebie zdjęcie twojej babci to zdjęcie ukochanej osoby a dla kogoś innego to tylko zdjęcie jakiejś starej baby. Jak ktoś na nie napluje to to zignorujesz i jak się będziesz czuł?
  • Odpowiedz
@saakaszi: hm

1. idziemy do kościoła, bierzemy komunie
2. szybko wyjmujemy z ust i uciekamy z kościoła. Najlepiej przyjść z obstawą do pilnowania drogi ucieczki
3. wsadzamy wafel do klatki od chomika

i teraz mamy kilka różnych opcji. Można robić livestream za donejty, można iść w drugą stronę i np. domagać się pieniędzy albo będziemy wafelek torturować. Można też po kawałku odcinać i przyczepiać np. do grzebienia czy szczotki wc
  • Odpowiedz