Aktywne Wpisy
Tacho_ +29
Pytanie do dzieciatych facetów ...
Który z was z nieprzymuszonej woli dążył lub nalegał na posiadanie kaszojada?
Co rozmowa w biurze albo miedzy znajomymi, to cały czas narzekanie. Raz, że trzeba więcej #!$%@?ć, dwa że w sumie to ona nalegała, trzy że lekarze i inne obowiązki.
Już sam nie mogę rozróżnić zwykłego #!$%@?, czy faktycznie, facet chciałby sobie przeżyć spokojnie życie a dostaje:
szantaż emocjonalny prowadzący do wykorzystania seksualnego, w celu zaspokojenia
Który z was z nieprzymuszonej woli dążył lub nalegał na posiadanie kaszojada?
Co rozmowa w biurze albo miedzy znajomymi, to cały czas narzekanie. Raz, że trzeba więcej #!$%@?ć, dwa że w sumie to ona nalegała, trzy że lekarze i inne obowiązki.
Już sam nie mogę rozróżnić zwykłego #!$%@?, czy faktycznie, facet chciałby sobie przeżyć spokojnie życie a dostaje:
szantaż emocjonalny prowadzący do wykorzystania seksualnego, w celu zaspokojenia
Davvs +487
#rodzina #macierzynstwo #dzieci #stabilizacja #antynatalizm #gownowpis #bombelek #madki
#oswiadczenie
Ach, ta natalistyczna pewność siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Twój status materialny to niestety za mało :(
Fajnie, ale nie każ swojemu dziecku wybierać między dżumą a cholerą.
Wiesz, że można mieć kredyt i żyć dostatnio?
Nie jest to zwykle powód brania kredytu przez młodych rodziców. Tacy ludzie częściej wybierają kredyt hipoteczny.
Ale wracając do sedna: mógłbyś wreszcie uargumentować, gdzie mijam się z definicją sjp?
Zacząłeś od pojęcia "ustatkować się", więc przytoczyłam książkową definicję. Po czym przytoczyłeś jakąś swoją definiującą "ustatkowanie" jako dobrobyt. A teraz odlatujesz dalej i próbujesz udowodnić absurdalną tezę, wedle której mając kredyt nie można żyć dostatnio.
Chętnie przyjmę argumenty, jak tylko jakieś się pojawią.
a) znalazł co chce robić w życiu (praca, kariera), wie mniej więcej w jakim kierunku idzie
b) znalazł swoje miejsce do życia - np. uznał, że zagranica to nie dla niego, że w rodzinnym miasteczku też nie, ale spodobał mu się Wrocłam czy Warszawa, ta konkretna dzielnica i rozgląda się za mieszkaniem tam
c) znalazł partnera/rkę z którym chce spędzić resztę życia, tzn. czuje i
Potrzebujesz tłumaczenia do książkowej definicji? No jednak myślałam, że więcej potrafisz.
Czyli pieniędzmi. Co nie zmienia faktu, że słownik definiuje to pojęcie inaczej. Czy Ci się to podoba czy nie. W zasadzie tu można by skończyć, bo doszliśmy do sedna - nie zgadzasz się z ogólnie przyjętą definicją tego pojęcia (ale wciąż jest