@SiewcaPatogenu: prosze cie ogarnij sobie jakis panel fotowoltaiczny uzywany, 100-200w -do 150-200 pln, tego kontroler ladowania 50 zl, i uzywany akumulator. Chociaz ledy sobie podepniesz do tego i po ciemku nie bedziesz siedziec. Panel i kontroler zostana ci na pozniej.
Musisz wiecej pieselow i kotelow przygarnac bo beda grzac za miske karmy ;).
@SiewcaPatogenu: a jak tam skaczesz na dachu to sugeruje zebys sie przypinala do czegos bo inaczej spora szansa ze mozesz upasc i cos sobie popsuc :( a jak sama jestes na budowie to pomoze ci tylko smartfon albo sasiedzi zeby wezwac pomoc, a jak stracisz przytomnosc to wtedy dopiero sie zaczyna.
Szanuje niebieskiego ze ci sie nie w-------a i nie pomaga. Ja bym tak nie potrafil ;(.
Najbardziej sztampowo jak się teraz da tj na dach blacha panelowa na rąbek antracyt, na elewacje wełna tynk i biel. Mój niebieski jest cywilizowany i stara się przeczekac moje p-------e. Poświęca się (serio) i jak zarwie noc na blizkonie w piątek deklaruje gotowość na sobotę. On z tych cywilizowanych i ciągle mi powatrza że jestem p------a. Ale jestem. Serio. Cud że 5 rok ze mną wytrzymuje.
XD ale do czego Ty człowieku w ogóle zmierzasz? Pisze o budowie którą zawiaduję, owszem przeklinam ale doprawdy mniej niż ludzie z branży (przynajmniej z moich doświadczeń) a Ty mi od razu deficyty imputujesz. Argh. Doprawdy. To był jeden z powodów dla których na forach budowlanych przyjęłam strategię obserwatora :)
@SiewcaPatogenu: zmierzam do tego, że z jakichś przyczyn nie znalazłaś nikogo kto wybudował by dom dla Ciebie i waszych dzieci więc musisz to zrobić sama.
Wielki szacunek. Pomimo tego, że potrafiłbym zbudować cały dom od podstaw (oprócz elektryki), to chyba by mi się nie chciało. A na pewno nie w połączeniu z jakimkolwiek życiem zawodowym.
Dobry prognostyk dla Ciebie, to że kot przyszedł jeszcze zanim jest gotowe.
Musisz wiecej pieselow i kotelow przygarnac bo beda grzac za miske karmy ;).
Szanuje niebieskiego ze ci sie nie w-------a i nie pomaga. Ja bym tak nie potrafil ;(.
Rozumiem ze na
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_Nxv1Vk7LTnkc4SpW9a459nThNW3ovJoi.jpg
Pobierzto kurnik z OSB
Wielki szacunek. Pomimo tego, że potrafiłbym zbudować cały dom od podstaw (oprócz elektryki), to chyba by mi się nie chciało. A na pewno nie w połączeniu z jakimkolwiek życiem zawodowym.
Dobry prognostyk dla Ciebie, to że kot przyszedł jeszcze zanim jest gotowe.
Powodzenia w dalszej budowie i uważaj tam na siebie