Aktywne Wpisy
mdlejtecole +61
Szybka ankieta z rana. Co robisz w takiej sytuacji gdy samochód "B" próbuje wbić się 50-100m przed końcem pasa?
Patowa sytuacja na polskich drogach, kierowcy z pasa, który się kończy zjeżdżają dużo wcześniej niż powinni podczas jazdy na suwak co powoduje, że ~75% osób które przejeżdża przez zwężenie jest z pasa kończącego się.
Pytanie do osób, które jeżdżą jak samochód "B". Co jest powodem tego, że nie możecie dojechać do końca drogi
Patowa sytuacja na polskich drogach, kierowcy z pasa, który się kończy zjeżdżają dużo wcześniej niż powinni podczas jazdy na suwak co powoduje, że ~75% osób które przejeżdża przez zwężenie jest z pasa kończącego się.
Pytanie do osób, które jeżdżą jak samochód "B". Co jest powodem tego, że nie możecie dojechać do końca drogi
Jazda na suwak. Co robisz gdy B próbuje wbić się 50-100m przed końcem pasa?
- Wpuszczam go 37.9% (650)
- Nie wpuszczam go, jadę tak, żeby nie wjechał 27.5% (471)
- Zmuszam go do jazdy do końca pasa 27.8% (476)
- Naprawia zderzak na jego koszt 6.9% (118)
Lewusx +35
Porównanie, zdjęcia dzieli 13 miesięcy pracy i około 6kg.
Nie wiem czy będzie to 6kg mięsa, ale różnica jest zadowalająca.
A tymczasem kolejny tydzień redukcji, waga 107,9kg.
Żarcie:
Nie wiem czy będzie to 6kg mięsa, ale różnica jest zadowalająca.
A tymczasem kolejny tydzień redukcji, waga 107,9kg.
Żarcie:
już paru osobom to tłumaczyłam, a teraz pomyślałam, że może i mireczkom przydałoby się takie kompendium, jako że sporo osób nie wie, jak się do tego zabrać, nie ma siły, i nie stać ich na pomoc płatną, którą skądinąd łatwiej znaleźć
potrzeba więc dwóch rzeczy:
- skierowania
- wyboru placówki
skierowanie można uzyskać na któryś z dwóch sposobów (wybrany przez siebie):
- wizyta u lekarza rodzinnego
- wizyta u psychiatry
lekarz rodzinny: żeby iść na wizytę, trzeba być zapisanym do danej poradni. możesz iść do tej, do której już jesteś zapisany, a jeśli Ci ona nie pasuje/nie wiesz, gdzie to, szukasz nowej tu, idziesz tam, wypełniasz formularze, jesteś przepisany i możesz się umawiać
psychiatra: tutaj już nie ma rejonizacji, można sobie do woli chodzić do różnych, choćby i na przemian. psychiatry szuka się podobnie, w specjalizacji wpisując "Leczenie psychiatryczne"
jak już macie skierowanie, w powyższej wyszukiwarce szukacie psychologa pod "Świadczenia psychologiczne" (tutaj mam pewną wątpliwość, ale możliwe, że psychoterapeuci przyjmują też w placówkach sklasyfikowanych jako "Leczenie psychiatryczne" - trzeba pewnie dopytać); zakładam że większość ludzi z tego typu problemami nie rozróżnia za bardzo psychoterapeuty od psychologa, a na wagę złota byłby dla nich którykolwiek z nich.
jak wyplusujecie, to może komuś pomoże..
#przegryw #depresja #regresosobisty #pomagajzwykopem #zdrowie
Komentarz usunięty przez moderatora
Psycholog ani psychoterapeuta nie przepisze Ci leków, nie może. Od tego i od rozpoznania jest psychiatra.
Psycholog to po prostu magister psychologii, a psychoterapeuta to wyspecjalizowany psycholog z dodatkowymi studiami podyplomowymi i kwalifikacjami do przeprowadzania leczenia w wybranym nurcie. Miałem dwóch terapeutów, żaden z nich nie doradzał mi tego co mówisz (to kołcze najczęściej tak gadają + to wykopowe wysrywy tutejszych memiarzy). Głównym problemem nieudanej terapii u psychoterapeuty jest
Komentarz usunięty przez autora
no i dlatego ja przedstawiam opcję "nic nie tracisz, poza włożonym czasem" ( ͡° ͜ʖ ͡°)