@miki4ever: ty jak zwykle p--------z... @pogop: Niemcy nie maja tablic indywidualnych. Pierwsze literki przed „kropkami” oznaczają miasto powiatowe w którym auto jest zarejestrowane. Literki i cyferki za „kołkami” dawane są indywidualnie LOSOWO! Jest opcja dodatkowo płatna ze w miarę dostępności można samemu sobie te literki i cyferki dobrać. Nie kosztuje to zbyt wiele i niektórzy próbują właśnie poukładać jakieś krótkie wyrazy. Najczęściej jednak symbol miasta pozostaje symbolem miasta
@nosze_ortalion: W praktyce wszyscy płaca te 3-4€. Jak chcesz losowe to musisz to wyraźnie zaznaczyć, generalnie nie znam osoby co by się na to zdecydowała.
Gdzie niby p------e, wszystko co napisałem to prawda.
@miki4ever: przy zakupie auta czy leasingu sprzedawcy doliczaja to do ceny ;) to nie sa jego koszta tylko ciagle Twoje :P ale czasami trzeba samemu sie przejsc do urzedu zarejsrowac pojazd... chociazby nowa przyczepe kupowalem ;) wtedy masz wybor poza tym to wieksze koszta niz 3-4€ ( ͡°͜ʖ͡°)
@miki4ever: porownujac z cena litra benzyny sa to koszta uwzgledniane. pieniadz to jednak pieniadz i kto nie ma szacunku do pieniedzy zawsze bedzie biedakiem z wypoku
@miki4ever: Co do 2 litery i cyfra... nie da się dopłacić i mieć to Kwestia czy taki numer jest wolny ... mi się fartlo mieć na jednym 2 litery i 2 cyfry, bo był wolny numer akurat. Za to tez 10 czy 15 zapłaciłem
#pytanie #heheszki #tablicerejestracyjne #niemcy #samochody #motoryzacja #humorobrazkowy
źródło: comment_dU3DBBucgewb3ezkNS2lenMZx4hXBeS0.jpg
Pobierzźródło: comment_qxiKcKI6HVJcNiIbNevu3zFbBwYmz4ZE.jpg
Pobierz1. 2 litery 4 cyfry
2. 1 litera 4 cyfry
3. 2 litery 3 cyfry
Za inne opcje trzeba dodatkowo placic.
@pogop: Niemcy nie maja tablic indywidualnych. Pierwsze literki przed „kropkami” oznaczają miasto powiatowe w którym auto jest zarejestrowane.
Literki i cyferki za „kołkami” dawane są indywidualnie LOSOWO!
Jest opcja dodatkowo płatna ze w miarę dostępności można samemu sobie te literki i cyferki dobrać. Nie kosztuje to zbyt wiele i niektórzy próbują właśnie poukładać jakieś krótkie wyrazy.
Najczęściej jednak symbol miasta pozostaje symbolem miasta
Gdzie niby p------e, wszystko co napisałem to prawda.
Mi sie jeszcze nie zdarzyło, żeby dealer nie wliczył mi tego w swoje koszta.
ale czasami trzeba samemu sie przejsc do urzedu zarejsrowac pojazd... chociazby nowa przyczepe kupowalem ;) wtedy masz wybor
poza tym to wieksze koszta niz 3-4€ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
pieniadz to jednak pieniadz i kto nie ma szacunku do pieniedzy zawsze bedzie biedakiem z wypoku
Kwestia czy taki numer jest wolny ... mi się fartlo mieć na jednym 2 litery i 2 cyfry, bo był wolny numer akurat. Za to tez 10 czy 15 zapłaciłem