Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Conner @wogbius @KLaudiabob

Kurczaka pokroić w kosteczkę i obtoczyć w koncentracie pomidorowym, główce czosnku, soli i ja dodałem kilka listków poszatkowanej bazylii. Po zamarynowaniu obtoczyć w łyżce lub dwóch mąki. Smażyć saute na łyżce oliwy pamiętając by lekko przypiec z obu stron. Zabieg doda dodatkowego smaku. Po smażeniu odstawić mięso. Na dwóch łyżkach oliwy podsmażyć 2-3 min kilka suszonych pomidorów (ja użyłem pół na pół suszonych w oleju i
  • Odpowiedz
  • 1
@Prospero88: właśnie taka była idea. Gęsty sos, dobrze zredukowany przylegający do wszystkich składników. Odrobina nadmiaru znajdowała się na dnie. Zapewniam, całość była mega kremowa.
  • Odpowiedz
  • 2
@Prospero88: bo to sos zredukowany. Rzadki opadłby na dno talerza a gęsty trzyma się makaronu.

Jak robię spaghetti z tuńczykiem to robię dokładnie to samo. Redukuję sos i dodatkowo dodaję sera żeby był spoiwem. Wtedy jak nalozysz sos do makaronu to przy jedzeniu nawijasz sos razem z makaronem a nie sam makaron żeby zgarnąć trochę sosu.

Aha no i jak nakładam to też daje ser - nakładam makaron, potem sypię
  • Odpowiedz
@nokash: drogi Mirku, otóż podałem tutaj bardzo łagodną wersję tego specjału ( ͡ ͜ʖ ͡)
Normalnie używam 4 większe główki czosnku ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz