Wpis z mikrobloga

Państwo na jdg, zabiera mi z 50% zarobków na dzień dobry, kolejne 40% w oddaje w podatkach w kupowanych rzeczach, opodatkowali wszystko kilka razy.

Politycy. Fałszywi i obłudni, gotowi poświecić ludzi dla lobbystów i ich interesów oraz dla własnego zysku, kłamią, unikają odpowiedzialności, kradną wykorzystują pozycję do swoich celów.

Urzędnicy. Wieczne naburmuszone sk...ny pod których tworzone są przepisy, ważny aby oni je rozumieli i stosowali do je...nia obywatela i my łożymy na ich utrzymanie, płacimy im wynagrodzenie, składki emerytalne a później emerytury, kupujemy im nawet papier toaletowy w urzędach, co mamy za to, znajdziesz chociaż jednego człowieka który pochwali urzędnika i nie jest z jego rodziny / znajomych?

Policja. To samo co wyżej bo też budżetówka, co do reszty, szkoda nawet słów czasu. Czas covid pokazały jak chronią obywatela i od czasu do czasu można się naciąć na artykuły opisujące jak pracują dla społeczeństwa.

Wojsko. To samo co wyżej + przywilejów więcej niż obowiązków ( https://www.wojsko-polskie.pl/uprawnienia-i-swiadczenia-zolnierzy-zawodowych/ ) w czasach pokoju korzystają w czasach wojny to co robią?

Dajcie mi jeden powód, dla którego Ja mam mieć chęć chociażby pójścia na jeden dzień na wojnę, gdybym był sam to jeszcze żeby skończyć życie na ziemi ale jako iż mam rodzinę na utrzymaniu to mam to w dupie bo nie mam nić do zyskania z strącić mogę jednie co mi jeszcze państwo nie odebrało / zniszczyło ( chociaż psychicznie już prawie ) czyli zdrowie.

Aby ludzie chcieli bronić czegoś, musi im na tym zależeć to chyba oczywiste. #tyleodemnie #obowiazkowecwiczeniawojskowe
  • 77
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Erravi w interesie tyranów jest aby ktoś ich bronił. Co Tusk, karakan albo kosiniak sami mieliby siedzieć w okopach? To są nadludzie. Ich trzeba chronić, bo to bogowie. Oni są lepszymi od pospólstwa. Rodzimy się aby zostać złożonymi w ofierze krwawym bogom.
  • Odpowiedz
@Erravi: Nie ma.

Rządowe trolle jedynie mogą coś p-------ć o tym że konstytucji jest zapisane o obowiązku obrony kraju.

Taka ironia że PoPis przez większość czasu ma w dupie Konstytucje jak co do czego będzie cytować ten jeden punk w konstytucji by przekonać ciebie do nie stawiania oporu.
  • Odpowiedz
@Erravi Każda da partia która akurat będzie u władzy a wybuchnie wojna nie będzie was pytać o zdanie przyjedzie ŻW i was siłą zabiorą.
A teraz to macie tylko ćwiczenia odbyć każdy kto się rusza je przejdzie.
  • Odpowiedz
@Erravi: ale rak. Moja teściowa tak nie przeinacza rzeczywistości jak ty z 50% plus 40% czy nieuzasadnionymi "to samo co wyżej". Nie będę Ci dawać żadnych powodów, jak sobie chcesz to protestuj i odmawiaj, nie bardzo sobie wyobrażam, żeby przekonywanie takiego wujka jak ty do czegokolwiek prowadziło.
  • Odpowiedz
@Erravi: nikt Cie nie będzie pytał czy chcesz walczyć XDDD

Sojusznicy zamkną granicę, żebyś nie s--------ł, bo nie płaciłeś u nich podatków i będziesz mógł zginąć od ruskiej kulki, albo będziesz próbował walczyć o życie.
  • Odpowiedz
@Erravi:

Dajcie mi jeden powód, dla którego Ja mam mieć chęć chociażby pójścia na jeden dzień na wojnę, gdybym był sam to jeszcze żeby skończyć życie na ziemi ale jako iż mam rodzinę na utrzymaniu to mam to w dupie bo nie mam nić do zyskania

Myślę że więcej radości będziesz miał z członków rodziny którzy nie będą mieli dziury wlotowej i wylotowej w czaszce
  • Odpowiedz
@jan-pomaski: bo popełniła strategiczny błąd ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Inne kraje juz go nie popelnia.

Do tego życie Ukraińców, którzy wyjechali to ciagle szykany. Są znienawidzeni przez kraje do których uciekli i przez
  • Odpowiedz
  • 30
Państwo na jdg, zabiera mi z 50% zarobków na dzień dobry, kolejne 40% w oddaje w podatkach w kupowanych rzeczach

Napisz od razu że 10000% XDDD

Urzędnicy. Wieczne naburmuszone sk...ny pod których tworzone są przepisy, ważny aby oni je rozumieli i stosowali do je...nia obywatela i my łożymy na ich utrzymanie, płacimy im wynagrodzenie, składki emerytalne a później emerytury, kupujemy im nawet papier toaletowy w urzędach, co mamy za to, znajdziesz chociaż
  • Odpowiedz
@dcichon gadanie, ja mam 2 fajnych kolegów z Ukrainy, młode bystre chłopaki i nikt na nich nie pluje. Przystojni są, inteligentni, angielski i niemiecki, obracają polki bez popitki.
  • Odpowiedz
@Lwke xd kolego chodzisz po urzędach coś od czasu do czasu załatwić ? Masz świadomość jak to źle wygląda. Wiesz że osoby które tam pracują każą przynieść następnym razem dodatkowe dokumenty a gdy je przyniesiesz często mówią że czegoś znowu brakuje xd. Większość ich pracy powinny zająć komputery niekiedy się nie da ale 10% stanowisk na spokojnie można by zwolnić. No ja też mogę być przepracowany jak całe życie jestem urzędnikiem
  • Odpowiedz
Państwo na jdg, zabiera mi z 50% zarobków na dzień dobry, kolejne 40% w oddaje w podatkach

@Erravi: zapomniałes wspomnieć że od 20 lat dokładasz do interesu
  • Odpowiedz
Państwo na jdg, zabiera mi z 50% zarobków na dzień dobry, kolejne 40% w oddaje w podatkach w kupowanych rzeczach, opodatkowali wszystko kilka razy.

@Erravi: oho kolejny uciśniony pciembiorca. Pokaż mi te 50% podatków na JDG. Niech zgadnę, wliczyłeś sobie VAT który nigdy nie należał do ciebie? XDDDDDDDD
I przy okazji pokaż mi jeszcze te 40% podatku w kupowanych rzeczach. Kupujesz tylko benzynę?
  • Odpowiedz