Aktywne Wpisy
Agresywna_Szyba +194
#6poziomraka, cala historia.
Zamówiłem sobie taką opaskę. Myślę, że to dobry pomysł jakby jednak ataki padaczki sie nasiliły i by mnie odcięło gdzieś w sklepie czy w plenerze. Według was ma to sens?
#zdrowie #medycyna #rakcontent #rak #oswiadczenie
#guzmozgu
Zamówiłem sobie taką opaskę. Myślę, że to dobry pomysł jakby jednak ataki padaczki sie nasiliły i by mnie odcięło gdzieś w sklepie czy w plenerze. Według was ma to sens?
#zdrowie #medycyna #rakcontent #rak #oswiadczenie
#guzmozgu
już mi się prawie udało stworzyć automat do opryskania tego ch..ne poniemieckiego dachu tą farbą chlorokauczukową -jak wiadomo jest mega gęsta i szybko stężeje
z wodą czy gruntem do malawania to była łatwizna
chodzi o oszczacowanie max możliwości takiej zabawy, bo nie chce rozwalać przez nieuwagę na zasadzie chybił trafił ciężko skonstruowane wężyki i złączki.. :-(
obecnie osiąga przy opryskiwaczu ręcznym i dobrym ułożeniu z 4-5 metrów prawie idealnie.. :-)
z tego co pamiętam pistolet malarski dużo wiecej nie pociągnie, są jeszcze agreaty malarskie co kosztują z tysiaka i potrafią ciągną farbę (nie wiem o jakiej max gestości) nawet 13 metrów ze zbiornika na dole ale z ciśnieniem z 20 atm w węzyku..
jakies jakis wzór uzależniający te podnoszenie od ciśnienia pompki i gestości cieczy? lub jej właściwości..?
czy wpływ ma budowa "pompki" bo na pewno uszczeli siadają, gruszka jest najsłabsza, coś jak strzykawka dalej, potem pompka z gwintem taka zasysająca jak na obrazku jednak opryskiwacz reczny przy dobrej kombinacji i ułożeniu na dachu daje z 2 atm
czy brak wlania farby na maksa ma znaczenie?, bo moim zdaniem chyba nie..
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #nauka #swiatnauki #warsztat
problem jest niestety praktyczny jak sama nazwa wskazuje chlor nie jest dobry do uszczelek a kauczuk zapycha zawory
zatem rozstawienie wszystkie a potem czyszczenie to
trzeba dawać z dołu, lub zrobić otwór, właz okienny.. jedno gorsze od drugiego
albo jakies mega rusztowanie i modlić sie o pogodę
widzisz szkopuł w tym że łatwo od dołu, a trudno na wysokości każdy cm to masakra.. i ta lepkość...
tylko z jednej strony po latach jest to ogromny ciężar, pamiętaj że dach ma jak sześcian kształt, strych jest ogromny prawie bez spadków, dwupiętrowy..
ale malowanie z drugiej strony bez włazu i pokonanie fizyki cisnien oraz chemii tego kauczuku to coś strasznego do
zablokował się oczywiście fabryczny zawór spustowy, który zabezpiecza przed cofaniem się płynów do spryskiwacza, co na dachu jest mega ważne..
poszukam lepszego i jak zawsze uszczelnienie i po temacie