Wpis z mikrobloga

• 561
Na Sycylii jest od cholery #kitku uliczników, no dosłownie w każdej uliczce można je spotkać. Z braku zajęcia na dzisiejszy wieczór, postanowilem kupić parówki i rozdzielić je miedzy nimi. xD. Wynająłem e-bike, także objazd tej połowy (zamieszkałej) wyspy, zajmie mi z godzinke.
Obecnym - Na Sycylii jest od cholery #kitku uliczników, no dosłownie w każdej uliczce...

źródło: comment_epaSzXhnPY4FJd0vFixxQRI1fK11KYnf.jpg

Pobierz
  • 99
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 150
@OCIEBATON Ale wiesz chyba, że dokarmiając bezpańskie koty przyczyniasz się do wzrostu ich populacji co ma negatywny wpływ na tamtejszą faunę obniżając m.in różnorodność gatunkową ptaków? Nie liczę już chyba ilości chorób jakie te pasożyty przynoszą zbierając się w stadach.
  • Odpowiedz
@Obecnym: Nie żebym koniecznie chciał się czepiać, tym bardziej że sam na co dzień kitku dokarmiam...

...ale pls, nie dawaj im rzeczy z zawartością soli powyżej 1% () Nerki im to rozpieprzy tak że umrą w męczarniach ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
..ale pls, nie dawaj im rzeczy z zawartością soli powyżej 1%

@Obecnym: @wilku1984: pasztety są tanie i gitara, a w sumie nie wiem czemu nie kupiłeś kociego żarcia :)

a wątróbka to już w ogóle

chociaż nie wiem jak z pasztetami bo w Uk to się nazywa PatTe i kosztuje 3 funty, a podrób nie jedzo
  • Odpowiedz
w sumie nie wiem czemu nie kupiłeś kociego żarcia :)

@KwadratowyPomidor2: też prawda, ja wolę dokarmiać właśnie kocią karmą.

a wątróbka to już w ogóle

@KwadratowyPomidor2: tu głosy są podzielone, bo o ile po obróbce termiczne spoko, o tyle już o surowej różne rzeczy się słyszy. Dla części kotów może okazać się w jakimś stopniu toksyczna.
  • Odpowiedz
...ale pls, nie dawaj im rzeczy z zawartością soli powyżej 1% () Nerki im to rozpieprzy tak że umrą w męczarniach ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@wilku1984: Akurat koty mogą pić nawet wodę morską i nic im nie będzie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Shakyor: może swoją fauną by się miejscowi zainteresowali, to czy op rozda kotom po parówce w żaden sposób nie przyczyni się do czegokolwiek. A że jak widać kastrować nie łaska... wręcz tego dnia zginie jeden wróbelek mniej, bo koty mniej głodne xD
  • Odpowiedz