Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +549
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
Kriten33 +35
źródło: GuQI4O-WkAA6N-S
Pobierz

Czego można się spodziewać po książce Kacpra Kotulaka? Na pewno pełnej pratchettowskiego humoru jazdy bez trzymanki, nieziemskich (dosłownie) zwrotów akcji oraz oryginalnych bohaterów. W Początku, końcu i hot-dogach wyczuwa się inspiracje Autostopem przez galaktykę, Facetami w czerni czy Doktorem Who i najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że ten cały miks wyszedł naprawdę dobrze, choć brakuje tu nieco trzech ząbków centuriańskiego czosnku (symboliczne nawiązanie autora recenzji do treści książki). Lekturę polecam w szczególności fanom panów Pratchetta i Adamsa, Ricka i Morty’ego oraz wszystkim tym, którym znudziły się szablonowe space opery z nadmiarem polityki w tle. Kotulak po raz kolejny dowodzi, że jest w doskonałej formie. RECENZJA KSIĄŻKI KONIEC, POCZĄTEK I HOT-DOGI
#recenzja #ksiazki #ksiazka #czytajzwykopem #nerdheim
źródło: comment_hwuNfgImUYa6Plmt11CGIA99ijhcqqMK.jpg
Pobierz