Wpis z mikrobloga

• 1
Polecacie silniki 1.9JTD w każdej mocy? Chcę upolować 147 na pierwszą furkę i nie wiem czy szukać konkretnych silników czy wystarczy, że 1.9JTD #alfaholicy #alfaromeo #motoryzacja
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zar0x: najistotniejsza różnica to liczba zaworów. 8V mają mniejsze moce, ale są ponoć trwalsze niż 16V. Do 147 nada się praktycznie każdy, chociaż ja bym brał 16V jeśli już. Wbrew temu co koledzy wyżej napisali, nie bierz benzyny ani 159 8V. Znalezienie TwinSparka w dobrym stanie może być niemożliwe, a 120 KM na 159 to zdecydowanie za mało.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@MostlyRenegade benzyny nawet nie biorę pod uwagę no chyba, że bym brał Mito 1.75 ale wątpię, ogólnie w planach jest zakup auta w Niemczech więc myślę, że nie będzie tragedii z silnikiem
  • Odpowiedz
@zar0x: moja żona jeździ 1.9 JTD (8 zaworowe) 115KM i powiem szczerze, że jeśli trafisz na zdrowy motor(silnik) to będziesz bardzo zadowolony. Jednostki nowocześniejsze 16 zaworowe mają moce 140KM+ i tam to auto to już taki niezły gokart. Podstawa to zdrowy motor - bez wycieków, z zaślepionym EGR i wyłączonym w ECU. Reszta już z górki.
  • Odpowiedz