Wpis z mikrobloga

@DarkZizi: wyglada na to, ze osoby z zagranicy przynajmniej lepiej znaja swoj rodzimy jezyk... I odbierdolta sie od nas, naszych wyborow i od nas! I nawet jesli wiadomo kto wygra, to i tak na wybory isc trzeba...
  • Odpowiedz
@klocek96: Jeżeli się uczysz i planujesz potem wrócić do kraju, to chyba powinno ci zależeć, żeby wybrać tych, którzy ci odpowiadają. Jak nie planujesz wracać, po co tracić czas?
Nie wydaje mi się, żeby było wielu bezrobotnych, którzy mogą sobie pozwolić na siedzenie zagranicą
  • Odpowiedz
@DarkZizi: Większe prawa do głosu powinien mieć Hindus co od 3 lat jeździ w Wawie na Uber rata. Bo chociaż jakieś podatki z niego idą. A nie leśne dziadki z Brazylii czy Usa, które nawet do Polski na chwilę nie wpadną bo szkoda kasy na bilet albo strach, że z powrotem nie wpuszcza ...
  • Odpowiedz
Niech głosują, bo jak w kraju ludzie będą mieli kompletnie w------e to przynajmniej jakieś głosy będą xD
  • Odpowiedz
moim zdaniem osoby zza granicy nie powinny mieć możliwość głosowania

@DarkZizi: musiałbyś pozbawić je obywatelstwa, albo zmienić konstytucję. zresztą żeby pozbawić je obywatelstwa też musiałbyś konstytucje zmienić
  • Odpowiedz
No to już wiadomo kto tam wygra, moim zdaniem osoby zza granicy nie powinny mieć możliwość głosowania.

@DarkZizi: Dlaczego? Jestem za granicą i ciągle martwię się o Polskę, chcę dla kraju lepiej i przyjeżdżam co najmniej dwa razy do roku. Dlaczego chcesz mnie pozbawić prawa wyborczego?
  • Odpowiedz