Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Asterling: no tak ale robisz to raz i z facebooka jako takiego nie musisz korzystać.
Zresztą można pisać przez WhatsApp, który też niemal każdy ma albo jeszcze lepiej przez komunikator, który nie narusza prywatności. Np. Signal.
Tak czy inaczej uzasadnianie użyteczności social media możliwością chatu jest mocno naciągane. Fakt, że Facebook to sprytnie powiązał ale komunikatory istniały na długo przed fejsem. Mam na nim konto ale rzadko się komunikuję przez
  • Odpowiedz
  • 1
@Asterling: a ja znam niewielu, którzy korzystają z Messengera. Nawet moi rodzice emeryci korzystają z WhatsApp. I co teras? xD
Signal owszem jest niszowy i ma swoje wady ale co raz więcej ludzi z pośród znajomych, którzy szanują swoją prywatność, widzę że się nań pojawia.

Poza tym nawet gdyby wszyscy na świecie korzystali tylko z Messenger to nie jest żaden argument na użyteczność sieci społecznościowych. Messenger to po prostu komunikator
  • Odpowiedz
  • 1
Ogólnie wielką zaletą messengera jest to połączenie z facebookiem bo masz dzięki temu jakieś grupy czy tematyczne strony ładnie połączone właśnie z komunikatorem.

@Asterling: spoko, nie korzystam z tego prawie. Tzn. fakt, że czasem jakiś usługodawca czy sprzedawca nie ma podanego maila czy telefonu to wtedy, a ma fan page to wtedy nie mam wyjścia jeśli potrzebuję się skontaktować ale żeby to było bardziej użyteczne niż inne formy kontaktu to
  • Odpowiedz