Wpis z mikrobloga

Wstawiam jeszcze raz tylko bez przekleństw bo moderacja jest upośledzona i mi usunęła.

Co ona za głupoty gada. niby ma depresje, a mówi, że jej to nie przeszkadza w funkcjonowaniu codziennym np. wypełniała bardzo dobrze swoje obowiązki w pracy itp. #!$%@? prawda jak masz depresję to ci się nic nie chce i jedyne co chcesz to się zabić, a ta gada, że no normalnie wszystko robiłam obowiązki w pracy spełniałam. Zresztą ona wygląda na normika który sobie wymyślił tą historyjkę dla atencji. W dalszej części coś ok 9:00 minuty gada, że depresja nie miała wpływu na jej życie społeczne i że kocha swoje życie xD
#depresja #przegryw #rozowepaski #logikarozowychpaskow #normictwo #oszukujo #7metrowpodziemia
  • 184
Co ona za głupoty gada. niby ma depresje, a mówi, że jej to nie przeszkadza w funkcjonowaniu codziennym np. wypełniała bardzo dobrze swoje obowiązki w pracy itp. #!$%@? prawda jak masz depresję to ci się nic nie chce i jedyne co chcesz to się zabić,

@ZeT_: #!$%@? prawda. Pewnie nigdy nie miałeś skoro tak #!$%@?. Miałem zdiagnozowaną depresję i akurat to co powiedziała o pracy zbiega się z moim doświadczeniem. Faktycznie
@ZeT_: 7 metrów pod ziemią. Kojarzy mi się tylko z typem który rzekomo był uzależniony od gier komputerowych, potem #!$%@? został jakimś kołczem dla uzależnionych i spinał się z ludźmi kurczowo trzymając się tezy, że z gierek nic się nie wynosi, umiejętności z języka angielskiego też.
@zycietokuj: pomijając całkowicie ten filmik. sugerujesz, że kobieta to inna istota? nie może mieć depresji bo umarł mąż, dziecko, rodzic? bo wylądowało się na wózku? bo nie rozumiem tych heheszków? chyba nie chcesz się przyznać, że jak myślisz o depresji to rozważasz ją tylko pod kątem uchania? bo hehe kobiety jak mogą mieć depresje bo wszyscy zawsze je chcą i zawsze są dla nich mili. czyli uważasz, że dla człowieka największa
@ZeT_: nie oglądałam filmiku. Ale dodam swoje trzy grosze: u mnie pewien etap depresji polegał na zadaniowości, czyli odrzucałam i wypierałam swoje negatywne myśli poprzez spędzanie czasu w pracy i działanie. Potrafiłam codziennie pracować po 10, 12h, potem wracać do domu całkiem wypompowana i od razu byłam gotowa do spania. Zero innych aktywności dla siebie. Anhedonia, lęki, zagubienie. Jak miałam dzień wolny to zwykle przesypiałam. Zero motywacji na coś innego. Trwało
@AnMarie: może najpierw obejrz film, a potem komentuj, a nie ślepo podążasz za tłumem?

@ZeT_: Nie musze widzieć filmu żeby z toba sie nie zgodzić. Nie trzeba miec mysli samobojczych żeby mieć depresje. Ba, nie trzeba nawet nienawidzić swojego życia. Wystarczy doświadczać rzeczy, które bardzo obniżają standard twojego życia.
@MirabelleCooper: rozpisalas sie niesamowicie i zarzucilas mi sposob myslenia jakiego wcale nie mam ¯\(ツ)_/¯
Krotko odpowiem : zobacz rocznie ile mezczyzn(nie tylko w Polsce, ale na calym swiecie) popelnia samobojstwo, a ile kobiet..
To jesli chodzi o bycie obiektywnym
A tak subiektywnie to poznalem kilka dziewczyn ze stwierdzona (podobno) depresja i wiem jak to u nich wygladalo ¯\
(ツ)_/¯

A i zgadzam sie z tym, ze oczywiscie sa rozne sytuacje