Aktywne Wpisy
Kasahara +7
Może to durny pomysł, pytać na wykopie, ale już nie mam pomysłu
Mam od nastolatka problem ze snem, przede wszystkim z wybudzaniem się co 20-30 minut. Dosłownie po 10 wybudzeń czasem, jak miałem 20 lat jakoś mi to średnio przeszkadzało, teraz idąc do 40stki bardziej
- Wyniki krwi, wszelkie od A do Z, badam się co 4-12 msc od 10 lat - perfecto
- EKG/Echo serca - perfecto. Ciśnienie 100-110 / 65-75. Tętno spoczynkowe w
Mam od nastolatka problem ze snem, przede wszystkim z wybudzaniem się co 20-30 minut. Dosłownie po 10 wybudzeń czasem, jak miałem 20 lat jakoś mi to średnio przeszkadzało, teraz idąc do 40stki bardziej
- Wyniki krwi, wszelkie od A do Z, badam się co 4-12 msc od 10 lat - perfecto
- EKG/Echo serca - perfecto. Ciśnienie 100-110 / 65-75. Tętno spoczynkowe w
glider05 +676
Plusik dla 20 kotka, nikt nie pulsuje 20-łatki. 3 lata temu słodzinka zgarnęła kilka plusów. Za 3 lata już się pewnie nie spotkamy (ꖘ‸ꖘ)
#pokazkota
#pokazkota
#polskiedrogi #motoryzacja
A " ronda turbinowe" sa oznakowane tym znakiem, kompletnie blednie, bo niemozliwe jest na nich jezdzenie w kolko. Wtedy to znaki poziome i standardowe "ustap pierwszenstwa" powinny wystarczyc.
Ale p---------e. Jak nie ma włączonego prawego kierunkowskazu to też wiadomo czy skręca czy nie skręca w dany zjazd.
Także co w ten sposób sygnalizujesz? Zamiar jazdy pod prąd czy zaparkowania na wysepce?
A co ci daje lewy kierunkowskaz na (małym) normalnym skrzyżowaniu? Uważasz, że w którym momencie powinien kierowca włączyć kierunkowskaz aby jego zamiar skrętu (obojętnie w lewo czy w prawo) był czytelny dla innych kierowców?
Odpowiedz na powyższe pytania oraz na kolejne: czy widziałeś kiedyś mikrorondo? Takie przerobione małe skrzyżowanie, gdzie ktoś na środku namalował lub postawił kółko?
@Zielony_Bazant: z braku myślenia. Nie ma logicznego powodu aby używać lewego kierunkowskazu na rondzie. Jedyna możliwość to zmiana pasa z zewnętrznego na wewnętrzny.
@Quesedilla_dostojewski: nie jest jasne. Skąd inni mają wiedzieć który zjazd jest dla Ciebie trzeci? Szczególnie przy większych rondach, które trudno objąć wzrokiem oraz mające duże natężenie ruchu? Kierunkowskaz jest po to żeby było wiadomo jaki ktoś wykona zaraz manewr a nie że on jedzie z Pcimia na Wólkę.