Wpis z mikrobloga

@Zielony_Bazant: Kiedys przy wjezdzie na rondo nie dawalo sie kierunku.
Mysle, ze przyszło to obecnie z europy, gdzie tak się jeździ.
Zwłaszcza przy skręcie w lewo.
Dla mnie to dalej jest bez sensu, ale podobno ułatwia życie innym, którzy na rondo chcą wjechać.
Cóż ja dalej daje tylko prawy przy zjeździe z ronda.
Chociaż jak rozmawiałem ostatnio z tutejszym instruktorem, mówił, że nie jest to wymóg, a jedynie dobra wola.
  • Odpowiedz
@francopolo: Jasne wiadomo, że "rondo" to nazwa potoczna. Natomiast na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym ZMIANA kierunku jazdy następuje tylko przy jego opuszczaniu a zatem tylko i wyłącznie w prawo.Oczywiście mowa o "standardowym" "rondzie" bez dodatkowego oznakowania i sygnalizacji.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Zielony_Bazant: w Norwegii się tak jeździ - zawsze przed wjazdem na rondo jeśli skręcasz w lewo wrzucasz lewy kierunkowskaz. Dzięki temu ktoś kto jedzie z naprzeciwka i jedzie prosto może szybciej podjąć decyzję o wjezdzie na rondo. Gdyby Polacy umieli jeździć po rondach (bo nie potrafią i taka jest prawda) to nikt by nie darł p---y że ZASADY TO ZASADY I SIE NIE WLANCZA KIERUNKU PRZED RONDEM
  • Odpowiedz
@Zielony_Bazant to ma sens jakby tak się nad tym zastanowić, mnie też tak uczyli. Ale żeby to działało i spełniało swoją funkcję, to każdy powinien o tym wiedzieć. A, jak widać, p0lactwo buractwo woli tylko wyzywać od debili i wiedzieć swoje, dlatego powstaje taki chaos
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Zielony_Bazant: @fxd_:
O c--j. To jak w norwegii się tak jeździ to już w polsce też trzeba...

Puknijcie się w czoło.

Nikt z was nigdy nie widział ronda >1 pas ruchu? I z--------a taki idiota na lewym kierunkowskazie po rondzie, a normalni ludzie
  • Odpowiedz