Wpis z mikrobloga

#gretathunberg #trump kurcze, jak tak bardzo chce naprawić środowisko naturalne i klimat na ziemi, to czemu nie pojedzie do Chin, Indii, państw które najbardziej zanieczyszczają środowisko . Nie rozumiem tego #!$%@? europejskich lewaków, że tak srają do własnego gniazda. Czy oni naprawdę są tacy głupi, czy nie rozumieją, że nawet taki prezydent Stanów Zjednoczonych nie jest wstanie naprawić całego świata. Niech jedzie do Chin, zobaczymy jak będzie śpiewać jak dostanie kopa na morde i ją zaraz chinscy-zomowcy spałują. Z lewakami jest ta sprawa, że wydaje im się, że dostrzegają coś czego inni nie widzą, nie zdając sobie w rzeczywistości sprawy jaki mają ograniczony stopień postrzegania świata
Pobierz mamkluczdo_sracza - #gretathunberg #trump kurcze, jak tak bardzo chce naprawić środow...
źródło: comment_S6Ida9Wvai0bkNFZbKKqwotpEoZcQ82w.jpg
  • 157
Nacisk na klimat w pierwszej kolejności powinien iść na korporacje, bo to one mają dosyć dużą moc sprawczą jeżeli chodzi o Chiny, ale to też nie będzie trwać wiecznie, bo Chiny już przestają być zachodnią montownią. Jak każdy właściciel fabryki w Azji usłyszy, że albo będą bardziej eko friendly albo no niestety nici z umowy to emisja spadnie, ale do tego trzeba rzeczywiście chcieć być za klimatem i być w stanie ogarnąć
: Czyli co - żądasz od chińczyków aby ZOSTALI BIEDNI, bo ich mnogo a tylko wtedy my, na zachodzie możemy pozostać bogaci?

@graf_zero: Nie, niech się bogacą, ale nie kosztem degradacji środowiska naturalnego.

"niech brązowe i żółte biedaki zostaną wiecznie biedne i CO2 ograniczają, a nie ja, biały człowiek zachodu"

@graf_zero: Tylko co po ograniczaniu przez białego człowieka wytwarzania CO2, gdy to właśnie żółci i brązowi najwięcej tego CO2 wytwarzają?
@mam_klucz_do_sracza: jak z całością wypowiedzi można się częściowo zgodzić, tak sformułowanie:

że tak srają do własnego gniazda.

powoduje, że przed oczami od razu mam prawicowego oszołoma, który jest za tępy żeby zrozumieć że jeśli coś jest nasze i jest gównem, to jak najbardziej należy to nazywać gównem i piętnować, a nie szczuć tych, którzy mają odwagę mówić, że z nami jest coś nie tak.
@Koloses: Jeśli sposób może prowadzić do błędnych wniosków to nie może być prawidłowy. Pokazałem że można użyć twojego sposobu myślenia by doprowadzić do błędnych wniosków. Więc twój argument nie jest prawidłowy. Nie oznacza to że nie masz racji tylko że twój argument jest błędny.
Tona węgla to tona węgla i nie ważne czy Mietek i Władek się podzielili po połowie i każdy spalił swoją czy może Mietek sam wszystko puścił z dymem u siebie. Zwłaszcza, że to nie gospodarstwa domowe są przyczyną tak wysokiej emisji, tylko przemysł, więc może przestańmy używać wskaźników, które są kompletnie niemiarodajne i mają za cel tylko mydlić oczy?

@Koloses: Akurat to dosyć mocny argument biorąc pod uwagę że Chiny mają
@zielu14: Nie. Zastosowałeś argumentum ad ridiculum. W ten sposób możesz 'obalić' każdą argumentację podstawiając sobie wybrane rzeczy do zmiennych. Planety nie będzie interesowało ile który kraj ma mieszkańców i nie pomyśli sobie, że jak tyle jest chińczyków a to spoko niech sobie tam to CO2 wyrzucają w atmosfere, bo na jednego to i tak mało a te #!$%@? Polacy to już przeginają pałę. Szkoda wyrządzona przez Chiny będzie większa niż ta
kurcze, jak tak bardzo chce naprawić środowisko naturalne i klimat na ziemi, to czemu nie pojedzie do Chin, Indii, państw które najbardziej zanieczyszczają środowisko

@mam_klucz_do_sracza: Bo Chiny i Indie nie zanieczyszczają najbardziej środowiska, tylko USA, Kanada, Australia, Bliski Wschód i Kazachstan. Chiny i Indie zanieczyszczają środowisko mniej niż Polska
Pobierz johny-kalesonny - > kurcze, jak tak bardzo chce naprawić środowisko naturalne i klima...
źródło: comment_655EWYIfdeVusJgF3ECap9jqgegvOjQK.jpg
@mam_klucz_do_sracza: Z dwóch powodów:

Europa, USA i państwa sojusznicze z kręgu kultury zachodniej to największe rynki zbytu i największe ośrodki przemysłowe świata.
Jeżeli te ośrodki ogranicza emisje plus przyjmą polityke ekologiczna to reszta świata tez będzie musiała to zrobić.
Wystarczy zamknąć rynki dla nieekologicznych firm. Zobaczysz jak szybko się dostosują