Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 97
Wczoraj wybrałem się pierwszy raz zobaczyć opuszczone fabryki amunicji III Rzeszy - DAG Alfred Nobel Krzystkowice. Nie bardzo da się opisać słowami rozmach tego co znajduje się w lasach :) Jedno jest pewne - żeby wszystko zobaczyć potrzeba koło 3-4 dni. Polecam wszystkim miłośnikom fortyfikacji, bunkrów i innych opuszczonych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#historia #iiwojnaswiatowa #opuszczone #lubuskie
mauron - Wczoraj wybrałem się pierwszy raz zobaczyć opuszczone fabryki amunicji III R...

źródło: comment_Ob2yH70eaNnEjbzpG2CqWpDVE0k4RHCF.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mauron hahaha % muszą być ale uważaj, ja spotkałem grupe bunkrolazow i jeden z nich miał urodziny, ciepła szama bimber i na drugi dzień po mru bez spodni musiałem iść bo w pijackim przeblysku zdjolem do spania i zamiast je dać kolo śpiwora to wylondowaly w studzience z wodą ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@mauron: Jeśli Ci się podobało, musisz odwiedzić kiedyś DAG Bromberg w Bydgoszczy. Część została przerobiona na muzeum (eksplozeum), ale duuuża większość stoi dziko. Jest tak samo imponująco. Tylko czasami ASGeje tam się strzelają :D
  • Odpowiedz
@mauron: mnie zawsze zadziwia jedno, jakość tego wszystkiego co budowali niemcy wtedy. No kuwa żeby 70-80 letni pręt czy rura, narażone na warunki atmosferyczne nie przerdzewiało na wylot? Nie skruszały prawie beton.
  • Odpowiedz