Aktywne Wpisy
OldTimer11 +56
Moja różowa ogląda cały sezon od początku i przed chwilą zwróciła mi uwagę na rzecz, która CHYBA została tu przegapiona. W 4 odcinku gdy weszła Luśka to przy stole zapytała ona Szczocha skąd jest i on odpowiedzial że z Łodzi. Łucja na to, że mają wspólnych znajomych z kortów tenisowych. Na te słowa Szczoch dosłownie zamiera.
Może Lucy go kojarzy z reala. Może wie jaka jest prawda na temat szczochowego życiorysu, a
Może Lucy go kojarzy z reala. Może wie jaka jest prawda na temat szczochowego życiorysu, a
#gotujzwykopem #kuchnia #mirkokoksy
@CZARNYCZAREK: Ja kupiłem.
Najłatwiej sprawdzić na wieprzowinie albo kurczaku pokrój w kostkę i zacznij smażyć. Zobaczysz ile wody wyleci z jednego a ile z drugiego.
@CZARNYCZAREK: Wiesz są mięsne i mięsne. W jednych sprzedają to samo co w marketach, tyle że w wyższych cenach, w innych natomiast jest mięso zupełnie innej lepszej klasy.
Jak rozpoznać dobry mięsny? Bardzo
@FeC7800: O wzrost i wagę także.
owszem są rzeźniki i mięsne, które jadą po kliencie w #!$%@? i stosują nędzne praktyki typu kupowanie w markecie, ale zdarzają się quality rzeźniki
ps. normalna pierś kurczaka zwykle nie ma gurwa pół kilo jak w markecie, tylko z 200-300 gram
Komentarz usunięty przez autora
Mięso pakowane z marketów nie jest może najgorsze ale najlepiej wybierać ze sklepów które mają własny rozbiór. Najgorzej natomiast brać mięso z marketów na wagę... Wtedy nigdy nie wiesz ile razy było myte
For example
Niedawno kupiłem kawał schabu w biedrze bo potrzebowałem na grilla. Tak wygląda pierwszy odcięty stek, nie klepany.
Tak, to różowe kółko w lewym górnym rogu to jest schab, reszta to jakieś gówno
Drugi stek
To jest takie #!$%@?, którego nie mogę słuchać identycznie jak
A bo nasze dziadku jak miały warzywa i owoce to one dopiero miały witamin, dziś nie mają nic.
Nie pompuje się wody w surowe mięso, wyjątkiem jest sytuacja gdy w trakcie transportu przechowywania następuje utrata naturalnie występującej wody wtedy niektóre zakłady uzupełniają o brakującą ilość. Poza tym piersi są zbyt
@Skogyr: Najprawdopodobniej. Jeśli chodzi o mięso to różnice sa przeogromne, tak duże że nie mam problemu płacić 2-3x tyle za rzekomo "to samo". Bo to ewidentnie tym samym nie jest.
Ciekawostka że to samo słyszę ciągle o... wódce :P Dlaczego ja płacę, kupuje wódki w cenie 2-3x takiej co typowa wódka... przecież to smakuje tak samo.. O nie, zupełnie inaczej.