Aktywne Wpisy
snickers111a +1193
Japierdyle, wczoraj odkryłem że różowa mnie zdradza i innemu typowi pisze że go kocha. Po 4 latach związku i mieszkania razem. Różowa przyszła do mnie zapłakana jaj jej pokazałem dowód i obiecała że zerwie z typem kontakt a że to przez gorszy okres w naszym związku. I po tym powiedziała że jedzie do rodzinnego domu. Wiecie co? Pojechałem pierwszym pociągiem pod jej rodzinny dom i nie zgadniecie XD jej auta tam nie
gadatos +84
#!$%@? mnie bierze jak widzę kolarza który jedzie ulicą a obok jest ścieżka. Z racji że dość często zdarza się taka sytuacja to lubię na takiego pedalarza zatrąbić i uchylić okno i wytłumaczyć mu czy wie czym jest ścieżka rowerowa
Wiele razy spotkałem się już z agresją i wyzywaniem
Jak myślicie czy moje techniki są dobre ? Czy dodalibyście coś od siebie ?
#rower #kiciochpyta #rowery
Wiele razy spotkałem się już z agresją i wyzywaniem
Jak myślicie czy moje techniki są dobre ? Czy dodalibyście coś od siebie ?
#rower #kiciochpyta #rowery
Zesrał mi się #systemd.
Login manager startuje 100 lat bo nie odpala się haveged. Ten z kolei nie może się odpalić bo nie może stwierdzić, czy system nie działa w konetenerze. A sprawdzanie to jest zaimplementowane tak, że próbuje czytać
/proc/1/sched co u mnie jest puste. Chyba po nowym kernelu to się skupczyło. Ktoś coś wie?
echh spróbuj MX linux czy coś
@Scallar: Nic tam kompletnie nie ma? Jaki dokładnie kernel?
Edit: zerknąłem na kod i tam nie ma się co #!$%@?ć. Co najwyżej tego pliku wcale mogło nie być gdy kernel był skompilowany z CONFIG_SCHED_DEBUG=n
https://github.com/kata198/con-ck-patches/blob/master/linux-4.15-ck0.patch#L9865
wiec plik rzeczywiście był ale pusty
https://github.com/systemd/systemd/blob/a86cbb0fa3ab5b0d87e62b0f59fe4cdd023b9587/src/basic/virt.c#L514
Zrób żeby ta funkcja zawsze zwracała że nie jest w konterze bez czytania tego pliku, zrekompiluj i będziesz wiedział czy to przez to czy nie się #!$%@?. Ta detekcja w systemd wygląda że jest z #!$%@? zrobiona, powinni raczej sprawdzać /proc/1/cgroup a nie sched.