Wpis z mikrobloga

Komp starego mulił itd, kilo kurzu wywalone, pasta wymieniona, kabelki napięciowe do dysków i DVD poprzycinane, SSD na system dołożony, 8 GB ramu dołożone, buda uszczelniona, filtr gąbkowy założony, widna już lata. Jeszcze tylko zaktualizować sterowniki, zainstalować dooma oraz wiedźmina 3 i można kompa odwieźć. Uwielbiam bezsenność :D
RokEndLol - Komp starego mulił itd, kilo kurzu wywalone, pasta wymieniona, kabelki na...

źródło: comment_wgnM1bCG6ZuCYD7sogEuV7EWWx15zv5Z.jpg

Pobierz
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RokEndLol: ee a jak wstaniesz to chce ci sie pisac, w jaki sposob sie przycina kabelki, po co sie uszczelnia bude i czym, i co to jest filtr gąbkowy? Ale jak ci sie nie chce to uzyje opcji szukaj w google oczywiscie!
  • Odpowiedz
Zalman cube, stare bo na lga 1150. Kompy dla siebie i Ojczulka kupowałem jak wiedźmin 3 wychodził, wtedy to były petardy, ale tak na prawdę dopiero metro exodus zmusił mnie do zniżania jakości grafiki na medium. Grunt do dobra płyta (w tym wypadku Gigabyte Z97X Gaming G1) i dobrane podzespoły (3x oddawałem ram i brałem inny). i7 4770 od początku lata jako 4,8 przy maxymalnej temperaturze 82*.
O właśnie, jakby ktoś miał
  • Odpowiedz
@account_deleted: jak utylizowaliśmy kompy w firmie (najstarszy to Celeron 333 ;) ) to je po prostu zabrałem, multum fajnych części odzyskałem a gąbeczki są jedną z nich.

@account_deleted: problem podciśnienia. To bardzo stara stalowa obudowa Chiefteca Dragon, IMO najlepsza jaka wyszła, ale nie chce by zamiast przez gąbeczkę, syf leciał przez dziury.

@vanila: Zasilacz jest mdularny (doczepiasz tylko tyle kabli ile trzeba) ale oryginalne kable są
  • Odpowiedz
  • 16
@RokEndLol Naprawdę nie rozumiem ludzi którzy wydają całkiem sporo kasy i czasu na składanie PC ale żal im 150 zł na jakąś normalną, entry level obudowę. Bo to tutaj na zdjęciach to nie obudowa tylko puszka po szprotach.
  • Odpowiedz