Wpis z mikrobloga

Komp starego mulił itd, kilo kurzu wywalone, pasta wymieniona, kabelki napięciowe do dysków i DVD poprzycinane, SSD na system dołożony, 8 GB ramu dołożone, buda uszczelniona, filtr gąbkowy założony, widna już lata. Jeszcze tylko zaktualizować sterowniki, zainstalować dooma oraz wiedźmina 3 i można kompa odwieźć. Uwielbiam bezsenność :D
RokEndLol - Komp starego mulił itd, kilo kurzu wywalone, pasta wymieniona, kabelki na...

źródło: comment_wgnM1bCG6ZuCYD7sogEuV7EWWx15zv5Z.jpg

Pobierz
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vanila: PS dzisiaj spać nie będę. Tak mam ze czasem 40h dzień mi się wbija i nie jestem wcale śpiący.

@wytrzzeszcz: Mój staruszek ma 64 lata i kompa używa jedynie do grania w giery.

@neski: nie, nie skalpowałem go. Wymieniam pastę co półtora roku.
  • Odpowiedz
@Xenoth: panie ta puszka waży 10,8kg i jest z 0,5mm stali. Przeżyła 3 wymiany wnętrzności i przeżyje wybuch atomicy. Ja swojego wyjąłem na deskę, więc po prostu nie mam obudowy ;)

@neski: wiem, zastanawiałem się nad tym, ale wydajność kontra temperatura dawały radę, więc zostawiłem jak jest.
  • Odpowiedz
@RokEndLol: nie ma co się zastanawiać, trzeba działać :D
była spora różnica przy OC dzięki temu, to samo zrobiłem z 6700k i 7700k - sama wymiana pasty dała na tyle dużo że lusterka nie robiłem. Nie miałem czasu :(
  • Odpowiedz
@vanila: to srebrna taśma klejąca do przewodów wentylacyjnych. Fajnie się formuje i bardzo dobrze przykleja oraz jest nie wrażliwa na temperatury.

@elpredatoro: i tutaj byś się zdziwił jak przedni wentylator potrafi zburzyć cyrkulację powietrza w środku. Z przednimi wentylatorami mam tylko złe (ciepłe) wspomnienia. Aktualnie wentylator na procesorze kręci się z prędkością tysiącach obrotów a tylni 800 obrotów, czyli jest cisza.

@Veno86-grze: Jak wieczorem wrócę do
  • Odpowiedz